Grootse sterren in het grootse Ziggo Dome!

Grootse sterren in het grootse Ziggo Dome!

Recensie: Nikki de Groot

Vanavond gaat er geen doek op, en zitten we niet allemaal op rode stoelen. Er klinkt rumoer mensen zijn enthousiast en klaar om los te gaan. We zitten dan ook niet in het theater maar op vrijdag 13 november staan we in het afgeladen Ziggo Dome voor ‘Musicals in Concert’.

Een hele lijst aan musical sterren betreden vanavond het grote podium van de Ziggo Dome. Simone Kleinsma, Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Mariska van Kolck, Anouk Maas, Standley Burleson, René van Kooten, Freek Bartels, William Spaaij en tot slot iemand die verrassend is in dit rijtje Berget Lewis. Tussen al deze grote musical sterren lijkt dit een verrassende keus maar wat heeft die vrouw een dijk van een stem. Ze speelt onder begeleiding van Eric van Tijn en band de zaal met gemak plat. B-Brave sluit het rijtje aan te gekke artiesten. B-Brave is ook een bijzondere keus als Nederlandse One-Direction, maar wat kunnen die jongens zingen! Ze vertolken een aantal musical nummers en een aantal pop nummers, tot vreugde van alle jonge meiden in de zaal.
Met zo’n line up met allemaal prachtige stemmen kan het bijna niet anders dat dat Musical in Concert een daverend succes wordt.

Er worden op deze avond diversen nummer ten gehore gebracht. Van pop tot musical, van candy man tot Elisabeth, van ballet tot up tempo, een goede variatie dus. In het begin en aan het eind zijn de songteksten op het scherm geprojecteerd zodat de hele zaal uit volle borst mee kan zingen, en dat doen ze. Er zijn ook een aantal luister nummers waarvan de songteksten dus ook niet worden geprojecteerd. Willemijn Verkaik zingt het nummer Defying Gravity in drie talen en daarmee bezorgde ze de hele zaal kippenvel!

Chantal Janzen is regelmatig te zien op het scherm als reporter vanuit o.a. New York en Wenen om de artiesten aan te kondigen. Het decor is daarmee helemaal af, we wanen ons op Time Square wat perfect past bij het massale Ziggo Dome.

Het culturele theater, waar alles heel intiem beleeft kan worden, waar men op kan gaan in het verhaal, heeft voor een keer plaats moeten maken voor het massale Ziggo Dome waar vooral het show gedeelte van musical te zien is. Vanavond is alweer de het laatste concert voor dit jaar en er zijn nog kaarten te bestellen via ziggodome.nl.

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.