Grootse première Forever Young deed iedereen dansen, bewonderen en hopen op een goede afloop

Grootse première Forever Young deed iedereen dansen, bewonderen en hopen op een goede afloop

Gisteravond werd onder grote belangstelling van media, Amsterdammers en toeristen de rode loper uitgerold op het Rembrandtplein. In Escape Amsterdam vond de wereldpremière plaats van Forever Young, de show die de ongeziene kant van de muziekindustrie laat zien. De kleurrijke club van genodigden die de show bijwoonden, was een treffende afspiegeling van deze veelzijdige show. Bekende Nederlanders als Carolien Spoor, Rico Verhoeven, Lizzy van der Ligt, Edsilia Rombley en Jan Kooijman beleefden de primeur van een nieuwe entertainment mix van 360˚-theater, dance, cinema en nachtclub. De gemeenschappelijk noemer van alle aanwezigen? Nieuwsgierigheid naar en zin in een totaal nieuwe ervaring.

Tijdens een negentig minuten durende show werd het publiek in Escape meegezogen in het leven van de opkomende artiest Liam Nova. Een leven vol highs en explosieve nachten waarin het publiek letterlijk mee feest om zijn succes te vieren. De andere kant van zijn artiestenbestaan wordt ook belicht: het gebrek aan privacy, de verstikkende greep van de media en de continue druk om te presteren. De show die geïnspireerd is door de mythische club van 27, stelt aan de kaak hoe de muziekindustrie artiesten vaak naar de afgrond drijft.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor twee talenten die zelf aan de vooravond staan van een carrière in de muziekwereld: Denzel Chain en Sherefa Yorks. Daan Schuurmans vertolkt vanaf het witte doek de rol van artiestenmanager Larry. Hij is degene die Liam Nova naar de top weet te krijgen, maar gaandeweg neemt hij steeds meer beslissingen die Liam’s mentale gezondheid ernstig op de proef stellen. Het zijn de allerbeste dansers van Nederland die het verhaal fysiek tot leven brengen en je deze show in heel je lijf laten voelen.

Forever Young is tegelijkertijd een euforisch en meeslepend spektakel dat leunt op het muzikale fundament van Don Diablo (music director) en de uitzinnige choreografieën van Timor Steffens (creative director). Levan Tsikurishvili (director) die we kennen van de documentaire ‘Avicii: True Stories’ nam het filmische element voor zijn rekening. De Amerikaanse co-producent TBD Theatricals laat weten dat de productie na een korte speelperiode in Nederland zal doorreizen naar andere landen.

Meer informatie Forever Young is in april exclusief te zien in Escape Amsterdam.

Meer informatie vind je op www.foreveryoungtheshow.com

FOTO:(c) SetVexy.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.