Groot succes voor Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink musical   Heerlijk Duurt Het Langst nu ook in Koninklijk Theater Carré

Groot succes voor Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink musical Heerlijk Duurt Het Langst nu ook in Koninklijk Theater Carré

De musical Heerlijk Duurt Het Langst werd uitermate lovend ontvangen door pers en publiek. Kort na de première op 1 februari werden al meer dan 25.000 kaarten verkocht. Mede daardoor is producent Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment er alsnog in geslaagd om nog dit seizoen de theatervoorstelling naar Koninklijk Theater Carré te halen. Op woensdag 3 juni zal de cast van Heerlijk Duurt Het Langst voor de tweede keer in Amsterdam, de stad waar 50 jaar geleden in 1965 de première van deze eerste musical van het gouden duo Schmidt & Bannink plaatsvond, neerstrijken. Op zaterdag 14 maart gaat de kaartverkoop voor Carré van start. ‘Het is mooi dat we midden in dit theaterseizoen nog een datum voor Carré hebben kunnen krijgen,’ vertelt producent Hans Cornelissen. ‘Zowel de agenda van Carré als de speellijst van Heerlijk Duurt Het Langst is vol, maar tot beider vreugde is het gelukt om voorlopig in elk geval de datum 3 juni vast te leggen.’ Ook Carré-directeur Madeleine van der Zwaan is verheugd dat Heerlijk Duurt Het Langst alsnog in het Koninklijk theater komt te staan.

Het publiek komt in grote getale naar het theater voor dit stukje tijdloos Nederlands cultuurgoed. Ook de pers is laaiend enthousiast. Unaniem kreeg Heerlijk Duurt Het Langst van alle recensenten vier sterren.

Een greep uit de recensies:

– Lone van Roosendaal is een parel! Fenomenaal – De Volkskrant

– Onweerstaanbaar en twee uur tintelend theaterplezier – De Telegraaf

– Rosalie de Jong: excellent en meer dan veelbelovend – Dagblad van het Noorden

– Het is de producent gelukt een vlekkeloze cast bij elkaar te halen – De Volkskrant

– Kostuums en decors zien er oogverblindend sixties uit – Algemeen Dagblad

– Staat als een huis – Metro

– Nieuw zorgvuldig gemaakte reprise doet recht aan de humor van Annie M.G. Schmidt en de klassieke liedjes van Harry Bannink – NRC

Heerlijk Duurt Het Langst vertelt het verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie. Hij gaat vreemd met zijn secretaresse. Zij zet hem het huis uit en zoekt haar heil bij buurman Ton. Totdat Pinkie thuiskomt met Ali en haar ouders vertelt dat ze met

hem naar Turkije zal emigreren. Het in onmin levende echtpaar doet verwoede pogingen dochterlief in Nederland te houden. En dat alles gesitueerd in de jaren zestig, een van de meest opmerkelijk decennia uit de afgelopen eeuw. Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink op hun best ! Uiteraard met de ijzersterke evergreens als Op een mooie Pinksterdag, Kom Kees, Het is over en Zeur niet gezongen door een top cast met onder andere Lone van Roosendaal, Alfred van den Heuvel, Chris Tates, Arie Cupé, Rosalie de Jong en Dick Cohen.

Praktische informatie

Heerlijk Duurt Het Langst is tot en met 14 juni nog in de Nederlandse theaters te zien, waaronder die in Haarlem en Hoorn. Zaterdag 14 maart start de kaartverkoop voor de voorstelling in Koninklijk Theater Carré op 3 juni.

Voor meer informatie, en een complete speellijst kijk op www.heerlijkduurthetlangst.nl. Voor kaartverkoop Koninklijk Theater Carré kijk op www.carre.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.