Greetje Kauffeld erelid van de Nederlandse Sinatra Society

Aan de vooravond van haar zestigjarige carrière als zangeres, is Greetje Kauffeld tot erelid benoemd van de Nederlandse Sinatra Society.

Zondagmiddag 11 december ontving zangeres Greetje Kauffeld de oorkonde van het erelidmaatschap van de Nederlandse Sinatra Society (ISSH). Deze werd tijdens de kwartaalbijeenkomst in Amsterdam aan haar uitgereikt door twee bestuursleden.

De oorkonde luidt dat Greetje, ‘naast het zingen van Nederlandse en Duitstalige liedjes, één van Nederlands belangrijkste vertolkers is gebleven van de Jazz en het American Songbook repertoire.

Geïnspireerd in haar jonge jaren door Frank Sinatra en Doris Day, verwierf zij de kwaliteit om dicht bij haar luisteraars te komen. Een zingende actrice, met een voorliefde voor het verse, een zangeres die je ontroert of laat lachen. Haar frasering, inlevingsvermogen en uitspraak, hebben haar de zangkwaliteit gebracht waar het bij een goede performance allemaal om draait; Greetje Kauffeld zingt geen liedje: ze is het! Op deze wijze heeft zij de doelstelling van onze Society mede helpen realiseren’.

Ter gelegenheid van haar jubileum komt volgend jaar een CD met nieuwe opnamen van de grand lady of jazz uit.

Voor meer informatie: www.issh.nl

Foto : Dana Hoyer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.