GOUDEN GENESIUS PENNING 2017 VOOR STANLEY BURLESON

GOUDEN GENESIUS PENNING 2017 VOOR STANLEY BURLESON

Musicalacteur en choreograaf Stanley Burleson is dit jaar de laureaat van de Gouden Genesius Penning. Dat maakt Stichting Tekstpierement bekend. De Penning wordt ieder jaar uitgereikt aan een podiumkunstenaar met uitzonderelijke talenten. 
 
De Gouden Genesius Penning is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan het werk van theaterpersoonlijkheid Jos Brink. Brink kreeg de originele Genesius Penning die Wim Sonneveld jaren heeft gedragen, nadat hij deze op zijn beurt van Hollywood acteur Fred Astaire ontving. In 2015 ging het kleinood naar Ara Halici en in 2016 mocht Karin Bloemen de penning in ontvangst nemen.  
 
Het bestuur van Stichting Tekstpierement was eensgezind over de keuze voor Stanley Burleson: “Stanley is een veelzijdige theaterpersoonlijkheid die niet alleen een enorme carrière op het toneel heeft, maar een net zo’n indrukkwekkend oeuvre achter de schermen als choreograaf. Daarnaast geeft Stanley zijn kennis door aan jonge theatermakers en -performers door het geven van lessen, workshops en masterclasses.” Tekstpierement hecht er waarde aan dat laureaten van de Gouden Genesius Penning hun kennis en talent delen met de nieuwste generatie theatertalenten.
 
Tussen 2009 en 2014 werd de penning als Jos Brink Genesius Penning in totaal zeven keer toegekend aan een talentvolle net afgestudeerde musicaltheaterstudent.
 
De Gouden Genesius Penning wordt op maandag 13 november aanstaande uitgereikt in de Koepelkerk in Amsterdam. Tijdens een feestelijk programma ontvangt Stanley Burleson de Penning uit handen van Frank Sanders.   

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.