Glitter de Show Show doldwaas muziektheater

Glitter de Show Show doldwaas muziektheater

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Op de Parade kan je heel veel verschillende korte voorstellingen zien, zo zag ik woensdag 12 juli de voorstelling Glitter de Show Show, met Sara Afiba en Mats Hoogland.

Mats Hoogland ken ik al langer, hij is zo’n multitalent, waar je zeker meer wil van zien en horen. Mats won niet voor niets in 2018 een award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn vertolking van Sjaak uit de Musical ’Into the Woods’ van Pier K. Maar heeft ook in grote en kleine musicals gespeeld. Sara is voor mij nog een grote onbekende, maar na deze voorstelling hoop ik nog veel van haar te kunnen zien en horen.

Nu staat hij samen met Sara op de parade met hun eigen voorstelling. De voorstelling sleurt je mee van het ene naar het andere onderwerp. Van Cavia’s die de Gangnam-style moeten leren, Droomvlucht-elfjes met een identiteitscrisis, én eindeloos veel plot-twists. GLITTER gelooft dat het hoogst noodzakelijk is om soms in een compleet ontspoorde fantasiewereld te leven, waar niet aan het einde nog een moraalridder om de hoek komt kijken om alles te verklaren. GLITTER’s moraalridder zou enkel nóg meer plezier en onduidelijkheid komen strooien.

De twee zijn aan elkaar gewaagd, voelen elkaar feilloos aan en staan duidelijk te genieten. Ze weten hoe ze het publiek mee krijgen en niets is hun te gek. De voorstelling zit vol absurde komedie verweven met mooi gezongen nummers. Ik heb onbedaarlijk gelachen, maar heb ook vol bewondering zitten kijken naar de twee top talenten, ze speelden voor 40 mensen, op een kleine oppervlakte, ze maakten contact met het publiek en wisten iedereen in te pakken.

Je kan deze voorstelling nog tot zondag 19 juli op de parade in Den Haag gaan zien.

  • Tekst, muziek en spel – Sara Afiba
  • Tekst, muziek en spel – Mats Hoogland
  • Licht- en geluidsontwerp – Sam de Zeeuw
  • Productie – Marit Schouwstra
    Meer informatie: https://deparade.nl/voorstellingen/glitter
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.