Geweldige cast van The Prom maakt voorstelling een feestje

Geweldige cast van The Prom maakt voorstelling een feestje

Recensie: Jessica Uijttewaal

Op maandagavond 26 september ging in een bruisend Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de musical The Prom in première. Producent De Graaf & Cornelissen haalt hiermee een spetterende voorstelling naar Nederland.
The Prom vertelt het verhaal van Emma (Juliëtte van Tongeren) die haar vriendin Alyssa (Soraya Gerrits) mee wil nemen naar het schoolfeest, the prom, maar de mensen uit, de nogal conservatieve, plaats waar ze woont, vinden dat geen goed idee. Een groepje uitgerangeerde musicalacteurs is dan net op zoek naar een manier om weer een goed imago te krijgen en vinden online het verhaal van Emma. Ze besluiten af te reizen naar Indiana om Emma te helpen, vooral om zelf weer positief in het nieuws te komen.

Pia Douwes toont als Dee Dee Allen dat ze de diva nog steeds in zich heeft, op een goede manier. Joke de Kruijf mag laten zien dat ze de Fosse-moves nog niet verleerd is.
Dennis Willekens mag in de rol van Barry Glickman kruipen. Op het eerste oog een acteur die vooral van zichzelf houdt, maar gaande de voorstelling blijkt hij veel met Emma overeen te hebben en komt de gevoelige kant naar boven. Met Sjoerd Oomen naast hem in de rol van Sheldon Saperstein, als ideale aangever, een flinke dosis zelfspot en beschikkend over de juiste dansmoves zet Dennis een hartverwarmend personage neer. Verder zien we Barry Beijer als Trent Oliver, die zich, naar mijn mening, gedurende de voorstelling ontpopt als de ster van show. Zijn geweldige timing, komische talent en fijne stem is hij helemaal op zijn plek in deze rol. Wie dat overigens ook is, is Wieneke Remmers. In de rol van de moeder Mrs Green, de moeder van Alyssa, gaat ze van koude, conservatieveling naar bezorgde moeder op een natuurlijke, geloofwaardige manier.

De meiden waar het verhaal om draait Emma en Alyssa, worden gespeeld door Juliëtte van Tongeren en Soraya Gerrits. Zij hebben een goede chemie samen, waardoor de relatie tussen hen ook geloofwaardig overkomt, al houdt Alyssa deze het liefst geheim voor de buitenwereld. De stem van Soraya is helder en vormt een mooie combinatie met die van Juliëtte. In de rol van Emma zien we Juliëtte veranderen van een meisje dat liever geen aandacht trekt, al weet ze wat ze wil, naar iemand die staat voor wie ze is en dat met iedereen wil delen. Juliëtte doet niet onder voor de grote namen naast wie zij op het toneel staat, met name het samenspel met Dennis Willekens is erg fijn om naar te kijken. Met het nummer ‘Een Koppig Hart’, zorgt ze voor het belangrijkste en misschien wel mooiste nummer in de voorstelling. In dit nummer komt de boodschap van The Prom heel goed naar voren: Wees jezelf, je mag er zijn!
Hierbij wordt ze zeer goed ondersteund door het geweldige ensemble dat niet alleen vocaal heel goed klinkt, maar ook danstechnisch goed uit de verf komt. Choreografe Chiare Re heeft gezorgd voor een goede, strakke uitvoering van de dansnummers en het ensemble voert ze fantastisch uit. De vertaling van Jurrian van Dongen is ook erg fijn, met goed toegepaste grappen die de zaal meermaals flink hardop liet lachen.

Het enige minpuntje wat ik aan de voorstelling op te merken heb, is scripttechnisch, maar daar is door de productie weinig aan te doen, aangezien dit origineel is. Het verhaal mag af en toe wat meer vaart hebben en de enige showstopper zit aan het eind. Het laatste nummer ‘Sta op en Dans’ blijft dan ook nog wel even in je hoofd hangen.
De vertaling met leuke grappen, maakt hierin gelukkig wel wat goed en The Prom is dan ook wel een aanrader om te gaan zien.
De cast van The Prom is fantastisch en maakt het een feestje om deze voorstelling te gaan bekijken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.