Gerard Joling als derde schrijver toegevoegd aan de sinterklaasboekenreeks

Gerard Joling als derde schrijver toegevoegd aan de sinterklaasboekenreeks

Gerard Joling is de derde bekende Nederlander die dit jaar het sinterklaasboek schrijft. Eerder is al bekend geworden dat Tooske Ragas en Jamai de schrijvers zijn van de negentiende editie van de nationale sinterklaasboeken. De sinterklaasboekenreeks verschijnt dit jaar, zoals gebruikelijk in opdracht van Unilever, bij de supermarkten PLUS, Deen, Hoogvliet, Jan Linders & Poiesz. 

Gerard Joling heeft een glansrijke carrière en kan daar veel talenten aan toevoegen, het kopje ‘kinderboek schrijven’ ontbrak nog. “Ik vind het natuurlijk hysterisch om een kinderboek te schrijven wat met een feestdag te maken heeft. Ik vind feestdagen altijd heel belangrijk en ik vind Sinterklaas een fantastisch kinderfeest. Ik vond het boek schrijven zo een ontzettend leuk proces. Ik hoop dat de kinderen er net zo veel plezier aan gaan hebben als ik!”

De valse noot

In het sinterklaasboek De Valse Noot is er paniek in het paleis van Sinterklaas. De Pieten-band kan alleen nog maar valse noten spelen na het eten van foute pepernoten. Er moet hals-over-kop een nieuwe act voor de aankomst in Nederland komen. Maar die mislukken allemaal op mysterieuze wijze. Wat is de rol van de zang-Piet? En kan de ontvangst in Nederland nu wel doorgaan?  De illustraties in het boek zijn van Richard Feld. Richard is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij heeft ondertussen al 16 prentenboeken geïllustreerd. Zijn stijl kenmerkt zich door verrassend kleurgebruik en grappige details. 

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van deze Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.