Gerard Cox en Joke Bruijs weer samen op toneel in De Oase Bar

Gerard Cox en Joke Bruijs weer samen op toneel in De Oase Bar

gastoptredens: o.a. Loes Luca en Richard Groenendijk

 

Het gouden theaterkoppel: Gerard Cox (morgen 75 jaar!) en Joke Bruijs, gaat opnieuw het theater in. Dat maken producenten Bastiaan Ragas (de Rode Boksbal) en Henrike van Engelenburg (Van Engelenburg Theaterproducties) vandaag bekend. De Oase Bar is een ode aan het variététheater van weleer. Bijzonder is dat bekende Nederlandse artiesten elke voorstelling, als look a like van zichzelf, de show komen verrijken. Vandaag maken de producenten bekend dat onder anderen Loes Luca en Richard Groenendijk enkele voorstellingen mee doen. De komende maanden zullen de gastoptredens van alle andere artiesten bekend worden gemaakt.

De producenten lieten Dick van den Heuvel het script schrijven voor De Oase Bar; een Rotterdamse muzikale Variété voorstelling waarin ook een rol is weggelegd voor actrice Peggy Vrijens. Van den Heuvel liet zich bij het schrijven inspireren door de voorstelling Een heerlijk avondje in De Oase Bar gebaseerd op het leven van de legendarische componist, tekstschrijver en muzikant Jaap Valkhoff. De producenten van die voorstelling waren de oprichters van theater Walhalla in Rotterdam: Rachel van Olm en Harry-Jan Bus. In de zomer van 1996 was deze voorstelling te zien in een tent naast Hotel New York en werd in Rotterdam dé theaterhit van dat jaar.

De Oase Bar
Joke speelt Bep en Gerard is Harry. Ooit de drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oase Bar. Maar de tijden zijn veranderd. De bar is inmiddels wat vervallen en Harry heeft het aan zijn hart. Bep weet hoe ze met de situatie om moet gaan “voorzichtigheid is geboden, en tegenspreken verboden.” Dus voor Harry is de bar nog steeds de Oase Bar van weleer en hij is in de veronderstelling dat iedere artiest er nog graag wil optreden. Bep laat hem in die waan en regelt de een na de andere look-a-like van bekende artiesten. Maar kan ze het bedrog volhouden?

De Oase Bar is een co-productie met Luxor Theaters Rotterdam en het Oude Luxor is dan ook vier weken lang de thuisbasis van de voorstelling. De première is op 21 februari 2016 en daarna volgt een toer door het hele land. Kaarten zijn vanaf mei 2015 via de theaters te koop.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.