Genomineerden Podiumkids Publieksprijs 2023 bekend!

Genomineerden Podiumkids Publieksprijs 2023 bekend!

Kinderen uit het hele land hebben het afgelopen theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstellingen. Op basis van de uitgebrachte stemmen is een top 5 samengesteld van voorstellingen met de beste waardering. De vijf voorstellingen die door álle Nederlandse kinderen het beste beoordeeld zijn, maken kans op de publieksprijs. 

Uitreiking Podiumkids Prijs 2023

Welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids kinderjury. De jury bestaat uit negen kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Zij hebben sinds oktober vorig jaar met veel enthousiasme zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen, waaronder de vijf producties die de hoogste waardering kregen van het publiek.

Op 2 juli 2023 zijn de juryleden samengekomen en hebben zij onder leiding van theater- en dansjournalist Annette Embrechts vergaderd om te bepalen welke van deze voorstellingen zij het allerbeste vonden. Deze voorstelling wint de Podiumkids Prijs 2023: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Genomineerden

De genomineerden voor de Podiumkids Prijs 2023 zijn:

  • Als het anders loopt – Het Houten Huis in coproductie met plan d- en Club Guy & Roni
  • Johannes de Parkiet – De Grote Haay
  • Pippi Powerrrr – Het Laagland
  • The Ozard of Wiz – Maas Theater en Dans
  • Wat vreet er aan Donnie Druif? – MaxTak Muziektheater in coproductie met Marmoucha Orchestra

Het is een close finish geworden, met twee grote favorieten, maar de kinderjury heeft na leuke discussies een winnaar gekozen uit de vijf genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het Jeugdtheatergala op Nederlands Theater Festival in september.

De Podiumkids Publieksprijs is de enige theaterprijs is die door een kinderjury wordt uitgereikt.

Podiumkids

Podiumkids is een collectief van 24 professionele gezelschappen die theater-, muziek- en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.