GENOMINEERDEN PODIUMKIDS PRIJS 2020 BEKEND

GENOMINEERDEN PODIUMKIDS PRIJS 2020 BEKEND

Om te vieren dat de theaters beperkt weer open mogen, maakt Podiumkids vandaag de nominaties van de Podiumkids Prijs 2020 bekend. Kinderen uit het hele land hebbendittheaterseizoen2019/2020 gestemd op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld zijn, maken kans op deze publieksprijs.
Uitreiking Podiumkids Prijs 2020
Ondanks onderbroken tournees vanwege de corona-maatregelen, hebben er toch veel geweldige voorstellingen gespeeld dit seizoen én is er volop gestemd. De Podiumkids Prijs 2020 kan daarom gelukkig worden uitgereikt! Welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids kinderjury. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Zij hebben sinds oktober vorig jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands TheaterFestival in september.
Genomineerden
De genomineerden voor de Podiumkids Prijs 2020 zijn:
Zwijnenstal -Theater Sonnevanck in coproductie met de Nederlandse Reisopera
Back to Oz -Het Filiaal theatermakers
Lampje -Maas theater en dans
Ruimtevlucht -Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera
Juffenballet -BonteHond & Maas theater en dans
Zie hoe de genomineerden feestelijk bekend worden gemaakt door de Podiumkids kinderjury in dit filmpje.
Podiumkids
Podiumkids is een collectief van24 professionele gezelschappen die theater-, muziek-en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek.Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater-dans-en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.