GENOMINEERDE DANSPRIJS ZWAAN ‘MEEST INDRUKWEKKENDE DANSPRESTATIE 2019’

GENOMINEERDE DANSPRIJS ZWAAN ‘MEEST INDRUKWEKKENDE DANSPRESTATIE 2019’

OP LANDELIJKE TOURNEE: REDO & HERITAGE

Solodansvoorstelling REDO van Shailesh Bahoran en Redouan Ait Chitt opent op 1 oktober de Nederlandse Dansdagen 2019. Redouan is voor REDO door de De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw-directies (VSCD) genomineerd voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’. Shailesh won in 2017 de VSCD-Dansprijs voor ‘meest getalenteerde choreograaf’ voor zijn vooronderzoek naar REDO.

Vanaf 5 oktober gaat REDO ineen double bill met de danssolo Heritage op tournee langs Nederlandse theaters.

REDO gaat over danser Redouan die bijzondere, lichamelijke afwijkingen maar ook een onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline heeft. In Heritage onderzoekt Bahoran door middel van breakdance en popping zijn eigen Hindoestaanse wortels.

Beide dansers benaderen hun streetdancestijlen binnen een breder universele danstaal waardoor er ruimte wordt gecreëerd om een persoonlijk, ontroerend verhaal te vertellen.

In de krachtige, intense solo REDO laat hij (Redouan Ait Chitt) iedere vezel in zijn lijf op stoom komen en spant hij al zijn ledematen organisch en explosief aan voor een overvloed aan originele bewegingen. de Volkskrant ★★★★

Bahorans eigen solo, waarin hij zijn Hindoestaanse wortels vertaalt naar een knappe mix vol elementen uit de klassieke Indiase dans én uit de streetdancestijlen popping en locking. de Volkskrant ★★★★

REDO

Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

Een solodansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

Shailesh won in 2017 de Prijs voor meest getalenteerde choreograaf van 2017 voor zijn vooronderzoek naar REDO.

concept & regie Shailesh Bahoran choreografie Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran compositie Rik Ronner dans Redouan Ait Chitt lichtontwerp Mike den Ottenlander met dank aan Leo Spreksel

HERITAGE

In zijn solo Heritage gaat Shailesh Bahoran op zoek naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels. 

concept, regie, choreografie & dans Shailesh Bahoran lichtontwerp Peter Lemmers mede mogelijk gemaakt door Korzo, Spin off & ISH en met de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten

De voorstelling Ignite van Shailesh was genomineerd voor de Zwaan 2017 Beste dansvoorstelling van 2017 en Internationalisering en won de Dansprijs Internationalisering. 

speellijst 2019|2020

di 1 okt             20:30  Muziekgieterij                        Nederlandse Dansdagen Maastricht

za 5 okt           20:30  Meervaart Theater                   Amsterdam

di 8 okt             20:30  Toneelschuur                         Haarlem

wo 9 okt           20:30  Grand Theatre                        Groningen

di 22 okt          20:15  De Kring                                 Roosendaal

do 24 okt         20:30  Parktheater                             Eindhoven

do 7 nov          20:00  Theater aan de Rijn                 Arnhem

vr 8 nov           20:30  Schouwburg De Lawei             Drachten

za 4 jan           20:30  Chassé Theater                       Breda

vr 17 jan          20:30  Parkstad Limburg Theaters      Heerlen

za 18 jan         19:00  Maaspodium                           Rotterdam

IRC – Illusionary Rockaz Company 

Illusionary Rockaz Company is het nieuwe gezelschap rondom de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als Lalla RookhIgnite en Aghori8 is de eerste zelfstandige voorstelling van IRC.
Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdancecrew IRC die in 1998 in Utrecht werd opgericht. Veelzijdigheid is het kenmerk van dit collectief dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden. 

Foto: Sjoerd Derine

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.