From Sammy With Love: Een heerlijk avondje theater gebracht door 2 echte vakmensen

From Sammy With Love: Een heerlijk avondje theater gebracht door 2 echte vakmensen

Recensie: Robin Swiers 

‘From Sammy With Love’ vertelt het verhaal van de ras-entertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van Stanley Burleson en Freek Bartels. De regie is in handen van Jonna Nordenskiöld, die ook de Zweedse musical regisseerde. Jörgen Raymann vertaalde en bewerkte het script.
 
Stanley Burleson en Freek Bartels kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer ‘Mr. Bojangles’. Het publiek wordt meegenomen naar de Verenigde Staten van de jaren zestig, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Tijdens zijn leven kreeg Davis te maken met de raciale spanningen van de jaren zestig en zeventig. Davis gebruikte zijn status als topentertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren, wat hem tot een graag geziene gast in het Witte Huis maakte. ‘From Sammy with Love’: Een swingende show met een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie.
 
From Sammy With Love is een heerlijk avondje theater gebracht door twee vakmensen: Stanley Burleson en Freek Bartels. Zij brengen de nummers van Sammy Davis Jr. op uitstekende wijze naar het toneel. Dit versterkt door mooie dans met onder meer goede tapdans-scenes. De show is lekker vlot en vloeit mooi in elkaar over. Stanley en Freek vertellen ook over hun eigen ervaringen, wat de voorstelling een mooi  persoonlijke tintje geeft.  De voorstelling vertelt ook dat het verhaal van ‘From Sammy With love’ tot op de dag van vandaag helaas nog leeft. 

 

 

Foto: Robin Swiers 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.