Freek Bartels, William Spaaij en Carolina Dijkhuizen in RENT concert

Freek Bartels, William Spaaij en Carolina Dijkhuizen in RENT concert

Freek Bartels, William Spaaij en Carolina Dijkhuizen zijn op 25 januari te zien in een speciale concert-versie van de hitmusical Rent. Het concert in het Amsterdamse DeLaMar Theater wordt georganiseerd ter ere van de te jong overleden componist Jonathan Larson. Het eenmalige concert vindt exclusief plaats in het DeLaMar.

Met songs als Seasons of Love, One Song Glory en Take me or Leave me is Jonathan Larsons Rent één van de meest bekende musicals. Op 25 januari is het precies 20 jaar geleden dat Jonathan Larson (nog voor de première van Rent) stierf aan een aneurysma. Als eerbetoon aan Larson brengen bekende musicalsterren als Carolina Dijkhuizen, Freek Bartels, Ruud van Overdijk en William Spaaij de originele, Engelstalige concertversie van zijn meesterwerk.

Gebaseerd op Puccini’s opera La Boheme vertelt RENT het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: leven voor vandaag!

De volledige versie van RENT was onlangs nog te zien in het sluitende M-Lab theater in Amsterdam-Noord en gooide daar hoge ogen. Zowel de aanvankelijke reeks als de reprise waren volledig uitverkocht en recent scoorde de productie maar liefst acht nominaties voor de Musical Awards van 2016. Een deel van de M-Lab cast zal ook in de concertante versie in DeLaMar acte de présence geven.

De gehele cast bestaat uit William Spaaij, Freek Bartels, Carolina Dijkhuizen, Mitch Wolterink, Ruud van Overdijk, Renee de Gruijl, Li-Tong Hsu en Amir Vahidi. Muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw.

Kijk voor meer informatie op www.delamar.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.