Freek Bartels in Sonneveld

Freek Bartels in Sonneveld

Interview door Nikki de Groot

Freek Bartels, een van de twee nieuwen gezichten in Sonneveld. Wij spraken hem vandaag op de perspresentatie van de reprise.

Vandaag mocht pas bekend worden dat je de rol in Sonneveld zou gaan spelen, maar hoe was het om dat zo lang geheim te moeten houden?

Aan het einde van de speelperiode vorig seizoen ben ik gaan kijken met de wetenschap dat ik misschien een rol zou gaan vertolken in de voorstelling. Ik heb het dus al enige tijd geheim moeten houden voor iedereen maar, dat was niet zo’n heel groot probleem meer na ‘Wie is de mol’. Mijn ouders wisten wel al dat ik de rol zou gaan spelen en misschien heb ik het er nog wel met een vriend of vriendin over gehad, maar ik heb het bewust aan mijn ouders verteld. Het is extra leuk dat het op deze manier naar buiten kan komen en ik kijk er heel erg naar uit!

Je komt in een groep die al op elkaar is ingespeeld, hoe is dat voor jou om daar bij aan te sluiten?

We moeten nog beginnen met de repetities, dus over deze groep kan ik nog niet heel veel zeggen. Echter heb ik wel al een keer eerder een rol overgenomen in een productie die al liep. Voor de spelers die al mee spelen is het wel fijn, want die krijgen weer een frisse wind. Dat is ook iets wat Tony en Mariska aangeven. Je moet de rol die je gaat spelen ook eigen maken, je kunt niet kopiëren van wat iemand anders heeft gedaan. Dat alles maakt het alleen maar interessant.

Waarom moet iedereen deze voorstelling gaan zien in het DeLaMar?

Ik heb het gezien, en ik was ontroerd door de ontroering in de zaal. Het heeft een soort herkenning ook voor de jongere generatie in de zaal. Ik was me er niet van bewust dat er zo veel bekende nummers zijn van Sonneveld, of ik had ze niet meteen met Sonneveld gelinkt. Hij heeft zo veel gedaan. Je ziet in de voorstelling niet alleen de roem en het succes maar ook de keerzijde van zijn leven. Het was een heel boeiend leven.
Ik vind het interessant dat het een stukje Nederlandse geschiedenis is. Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik Friso Wiegersma zou gaan spelen, maar we staan in het DeLaMar met de Wim Sonneveld zaal met Sonneveld, dat is een hele mooi ronde productie.

We wensen Freek en de rest van de cast en crew heel veel succes en plezier met het repeteren en we zien ze graag schitteren in het theater vanaf 8 februari.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.