Freek Bartels naast Willemijn Verkaik in musical Aida in Concert

Na Willemijn Verkaik speelt ook Freek Bartels een van de hoofdrollen in Aida in Concert. Van 20 tot en met 30 juni vindt op het festivalterrein van Autotron in ’s-Hertogenbosch zes keer het openluchtconcert van Aida in Concert plaats. Freek vertolkt de rol van Radames. Willemijn Verkaik speelt de rol van Amneris. Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018 geeft Stage Entertainment deze zomer aan deze traditie een vervolg met Aida in Concert. Net als bij Elisabeth in Concert zullen de bezoekers van het musicalconcert dezelfde festival-sfeer op en rondom het terrein ervaren. Met de fantastische muziek van Elton John, een top cast en een 14-koppig orkest, beleeft het publiek een onvergetelijke avond uit in de open lucht. Freek Bartels verheugt zich op de rol. ‘Het is een prachtig en ontroerend liefdesverhaal met geweldige songs. Ik ben blij dat deze voorstelling, achttien jaar na de musical-première, weer in Nederland te horen is.’ Wie de rol van Aida gaat spelen, wordt later bekend.

Freek Bartels
Ruim tien jaar geleden won Freek Bartels de televisiezoektocht naar de hoofdrol van Joseph in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Daarna speelde hij verschillende grote rollen in musicals als Petticoat, Next to Normal, Love Story en Beauty and the Beast. Vorig jaar speelde hij met Stanley Burleson in de voorstelling From Sammy with Love en was hij te zien in Showponies met oa Alex Klaassen. Eerder ontving hij voor zijn rol in Into the Woods en Les Misérables een John Kraaijkamp Musical Award.

Het verhaal
Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni. Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Kaarten
Kaarten voor de zes shows van Aida in Concert kunnen vanaf aanstaande donderdag 12.00 uur besteld worden via www.aidainconcert.nl. Vanwege het beperkte aantal kaarten voor de zes shows is het raadzaam snel de kaarten te reserveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.