Freek Bartels en Bill van Dijk naast Tony Neef in Sonneveld in DeLaMar

Freek Bartels en Bill van Dijk naast Tony Neef in Sonneveld in DeLaMar

Met trots maakt Albert Verlinde Entertainment vandaag bekend dat niemand minder dan Freek Bartels en Bill van Dijk te zien zullen zijn in de musical Sonneveld in DeLaMar.
Vanaf februari 2015 zijn deze twee grote sterren te bewonderen in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Naast hoofdrolspeler Tony Neef, die wederom de rol van Wim Sonneveld vertolkt, spelen Freek en Bill de rollen van Friso Wiegersma en Huub Janssen.
‘Ik ben zo verheugd dat zowel Freek Bartels als Bill van Dijk aan deze magnifieke en nu al historische voorstelling gaan meewerken,’ zegt Albert Verlinde. ‘Met Tony Neef en Mariska van Kolck als Conny Stuart mogen we van een sterrencast spreken. We zijn ongelooflijk trots dat we met deze professionals straks van 8 februari tot en met 26 april in het DeLaMar staan.’
De musical over het leven van Wim Sonneveld ging eerder in Utrecht in première en was tot aan de zomer in talloze Nederlandse theaters te zien. Avond aan avond speelde de cast voor uitverkochte zalen. Voor zowel de producent als de cast was het een grote wens om de musical voort te zetten. Een unieke mogelijkheid deed zich voor toen DeLaMar Theater Albert Verlinde benaderde om na de succesmusical Hij Gelooft In Mij in de Wim Sonneveldzaal, de musical over het leven van Sonneveld te komen spelen.
Wim Sonneveld en het DeLaMar zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Nadat het theater in 1952 in geldnood kwam, nam Wim Sonneveld met twee compagnons de dagelijkse leiding op zich. Nu, ruim veertig jaar na zijn dood, keert Wim Sonneveld terug naar het theater dat door hem nationale bekendheid kreeg.
Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van DeLaMar. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op niet ontbreken. ‘Het wordt een avond vol nostalgie, maar men zal vooral Wim Sonneveld beter leren kennen.’
Sonneveld in DeLaMar is van 8 februari tot en met 26 april 2015 alleen te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.