Fred Butter als Baloo de Beer in reprise familiemusical Jungle Book

Fred Butter als Baloo de Beer in reprise familiemusical Jungle Book

Terwijl in Hollywood zowel Disney als Warner Bros werken aan twee verschillende verfilmingen van het bekende Jungle Book, wordt de Nederlandse familiemusical wegens grote belangstelling van het publiek verlengd met 50 extra voorstellingen. Jungle Book van theaterproducent OpusOne is van 1 oktober 2014 tot en met 1 februari 2015 opnieuw te zien in de Nederlandse theaters.

De cast van de musical wordt aangevoerd door Fred Butter (Mamma Mia, Tarzan, Urinetown) als Baloo de Beer. De talentvolle nieuwkomer Terencio Douw (student Artiest Dans Urban/Rijn IJssel Arnhem) speelt Mowgli.

De rol van Shere Khan wordt vertolkt door Christiaan Nannen en Chiara Re is Indra. Het ensemble bestaat uit Petra Ilse Dam, Falou Kassé, Ciro Meulens en Judith van Vuuren van Dansacademie Lucia Marthas en Marjolein van Haren, Eline Keijzer, Myrthe Luijten, Swen Overman, Daniek Peeters en Fleur van Uhm van de Nederlandse Musical Academie/Rijn IJssel.

Jungle Book is gebaseerd op de oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloo de beer en panter Bagheera. Voor de musical werd het verhaal verrijkt met ‘Bollywood’-elementen zoals kleurrijke kostuums en swingende Indiase muziek.

 Frans Schraven, artistiek leider van OpusOne, nam de regie voor zijn rekening. De muziek is gecomponeerd door Ton Scherpenzeel met teksten van Coot van Doesburgh.

www.opusone.nl

Bijschrift foto: Terencio Douw als Mowgli en Fred Butter als Baloo de Beer | Fotografie: Boy Hazes

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.