Frank Sanders in nieuwe Nederlandse musical – Rondom het Rembrandtplein

Frank Sanders in nieuwe Nederlandse musical – Rondom het Rembrandtplein

Frank Sanders (71) speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical Rondom het Rembrandtplein. Het verhaal speelt zich af eind jaren ’20 van de vorige eeuw en is gebaseerd op het ware leven van de Amsterdamse revueartiest Frits Schakels.    
 
Frits Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met de lesbische artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.
 
Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor Beste Script voor Was Getekend Annie M.G.), Allard Blom tekende voor de liedteksten en Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muziek. De regie is in handen van Eddy Habbema met staging van Stanley Burleson (Musical Award 2018 voor Beste Mannelijke Hoofdrol in From Sammy with Love). De voorstelling  wordt geproduceerd door Homemade Productions.
 
In 2005 speelde wijlen Jos Brink, de partner van Frank Sanders, in Als op het Leidseplein, eveneens met een script van Dick van den Heuvel en in regie van Eddy Habbema. Het is voor Sanders daarom bijzonder om nu in Rondom het Rembrandtplein te spelen: “De rol die Jos in die voorstelling speelde was één van zijn allerbeste. Dat ik nu met dezelfde schrijver en regisseur deze eveneens op een waar leven gebaseerde voorstelling mag maken, maakt voor mij de cirkel rond.”
 
Naast Frank Sanders zullen o.a. Robin van den Heuvel (Spijt, Razend, Tina), Christian Seijkens (De Jantjes), April van Amelsvoort (Harrie let op de kleintjes, Sweeney Todd), Martijn Noort (Razend) en Jochem Smit (Razend, You’re the Top) in de voorstelling meespelen.
 
Rondom het Rembrandtplein speelt komende juni drie try outs in Bussum en is daarna slechts 11 keer en exclusief in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam te zien. Voor speellijst en tickets: www.rondom.amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.