Frank Lammers presenteert voorstelling over Woodstock

Frank Lammers presenteert voorstelling over Woodstock

Muziektheatervoorstelling vijftig jaar na het legendarische popfestival

In het theaterconcert Woodstock: One Night of Peace and Music neemt Frank Lammers het publiek mee naar de zomer van 1969. In de buurt van New York vond toen het legendarische popfestival Woodstock plaats. Frank Lammers vertelt over de mooie én lelijke kanten van het festival en speelt, bijgestaan door onder andere Paul de Munnik, Sandra van Nieuwland en Ricky Koole, de bekende hits van onder andere Joe Cocker, Jefferson Airplane en Jimi Hendrix.

In de zomer van 1969 bezochten bijna een half miljoen mensen Woodstock. Het meest invloedrijke popfestival uit de muziekgeschiedenis met legendarische optredens en een uitzinnig publiek. Woodstock werd het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren ‘60 en kreeg een belangrijke plaats in de wereldgeschiedenis.

Precies vijftig jaar later neemt Frank Lammers ons mee naar de heilige grond in Bethel, New York, voor een uniek eerbetoon. Bijgestaan door all-star band Strange Brew, met onder andere Anne Soldaat en Yorick van Norden. Zij spelen muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young en al die anderen. De nummers worden uitgevoerd door de muzikale gasten Sandra van Nieuwland, Pablo van der Poel (DeWolff), Anne Soldaat, Ricky Koole, Paul de Munnik, Yorick van Norden en Stephanie Stuijk.

Woodstock: One Night of Peace and Music is vanaf 11 mei in het theater te zien en gaat op maandag 13 mei in premiere in De Kleine Komedie. De tour eindigt op zaterdag 17 augustus in Het Concertgebouw in Amsterdam. Strange Brew maakte eerder voorstellingen over The Beach Boys, Elvis Presley en The Summer of Love.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.