Footloose van Miro Productions; een heerlijke avond swingen

Recensie: Stephan Markus 

In CREA in Amsterdam speelde 4, 5 en 6 juli van Miro producties de swingmusical FOOTLOOSE!

Footloose is één van de meest explosieve musicals van de laatste tijd, geschreven door Dean Pitchford & Walter Bobbie. Als Ren en zijn moeder verhuizen van Chicago naar een klein boerendorpje, bereidt Ren zich voor op de onvermijdelijke aanpassingen aan zijn nieuwe school. Waar hij niet op voorbereid is, is de strenge lokale wetgeving waaronder een verbod op dansen.

Als de rebelse dochter van de dominee haar zinnen zet op Ren, ontstaat een ontroerend verhaal over een vader die verlangt naar de zoon die hij verloren is en een jonge man die zoekt naar de vader die bij hem weggegaan is.

Met minimale middelen speelt deze cast deze swingende show, de hoofdrollen zijn allemaal perfect gecast, met name Quincy Voorhout als Ren, Marcela Rocha als Ariel en Remon Boer als Willard. Ze wisten je echt te raken met hun goede spel en zang. De mooie zangeres in de dansclub laat je wegdromen van de realiteit. Soms stonden de acteurs in het donker wat jammer was, aangezien ze juist op die momenten de mooiste nummers aan het zingen waren. Maar over het algemeen was het een heerlijke avond, met ontzettend entousiaste spelers. Die los gingen op de muziek van Footloose.

Helaas is de laatste show alweer gespeeld, maar we kijken nu alweer uit naar de volgende productie van Miro Productions.

De cast bestond uit: Quincy Voorhout, Marcela Rocha, Remon Boer, Wim Meints, Luca Turenhout, Anne Groen, Iris Nijholt, Minke Driessen, Fransje Christiaanse, Jeroen Stevens, Aniek de Wit, Dennis Ackermann, Joshua van der Toorn, Femke Boomaerts, Suzanne Hootsmans, Frank Boomaerts, Vincie Gijbers, Kelsey Nunes en Joël Willems.

Voor meer informatie: https://miro-productions.com

FOTO: Stephan Markus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.