Finaleconcert ‘History of Musicals’

ZAANDAM – Het musicalconcert ‘History of Musicals’ staat zondag 30 juni in het Zaantheater. Het belooft een bijzonder voorstelling te worden, die je meeneemt op muzikale reis van de jaren twintig tot aan repertoire van nu. De voorstelling is gemaakt door 13 getalenteerde jongeren uit Zaanstad en omstreken. Zij zijn verantwoordelijk voor de gehele productie, creatie en uitvoering. Na het grote succes van de eerste editie mogen zij nu – in samenwerking met FluXus – met hun voorstelling de amateurkunstmaand iktoon in de Zaanstreek afsluiten.

‘History of Musicals’ is ontstaan op initiatief van Brittany Sanders (21): “Al heel lang wilde ik met een groep getalenteerde performers mijn eigen musicalconcert opzetten. Dit jaar heb ik eindelijk de sprong durven te wagen. Niet alleen om de liefde voor musical met elkaar te delen, maar ook om deze geweldige zangers en zangeressen een podium te bieden om zichzelf te laten zien.” De musicalperformers hebben zelf de regie in handen genomen en meegewerkt aan het artistieke maakproces, iets wat bij andere amateurvoorstellingen niet altijd het geval is. Het concert is dus geheel geproduceerd, bedacht en uitgevoerd door de jonge musical performers.
De spelers komen onder andere van FluXus, Daphne Bruineberg Productions, de Nederlandse Musical Academie en de Film actors acadamy Amsterdam vandaan. De presentatie wordt verzorgd door Kai Brasdorp en de muziek door pianiste Elizabeth Ford. De voorstelling start om 19.30 in de Forbozaal van het Zaantheater. Kaartjes kunnen worden besteld via de theaterkassa van het Zaantheater en kosten €12,50 (inclusief drankje)
Voor meer informatie en interviews met castleden kunt u contact opnemen met Brittany Sanders, initiatiefnemer van History of Musicals, 06-83599541. Of mail naar historyofmusicals2019@xs4all.nl

Design poster: Ron Sanders & Iris van de Water

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.