FIFA BLATTER; Reis mee met de demonen van een voetbalkeizer

FIFA BLATTER; Reis mee met de demonen van een voetbalkeizer

Recensie: Manuela de Rooij

Michael Jackson, Lance Armstrong, Donald Trump… Voor de meeste mensen schept dit evenveel duidelijkheid over schandalen, als wanneer je de naam Sepp Blatter uitspreekt aan een voetbal liefhebber.
Joseph S. Blatter heeft genoeg schandalen op zijn naam staan, om er een schertsende voorstelling van te maken en dat is precies wat regisseur Tom de Ket en Janke Dekker producties naar het podium hebben gebracht.
“FIFA BLATTER, de val van een voetbalkeizer” ging op maandagavond 16 Januari 2017 in première in schouwburg het Park in Hoorn.

Aan het hoofd van de FIFA stond jarenlang Sepp Blatter. Wie is deze man en wat drijft hem? FIFA Blatter biedt een ultiem kijkje achter de schermen. Er worden hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen geopend. Er wordt gekropen in de krochten van de ziel van Blatter en zijn handlangers. Nog één keer een podium voor Blatter om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren.

Om de schandalen en de bijbehorende mensen tot leven te brengen, staat aan het hoofd van deze voorstelling acteur Paul R. Kooij, als Sepp Blatter. Deze zit aan het begin van de voorstelling als een echte koning op de troon van ZIJN FIFA, charmant te vertellen over zijn leven. Dan komt de rest van de cast in actie en bevinden we ons op een persconferentie waar Blatter het vuur aan de schenen wordt gelegd met vragen over corruptie en smeergeld. En waarom was hij 5 dagen spoorloos? Wanneer hij in het ziekenhuis terecht komt, begint het verhaal pas echt. Mede acteurs Lotje van Lunteren, Cees Geel, Mohammed Azaay en Peter Drost brengen een arsenaal aan verkleding om de vele vijanden en betrokkenen langs te laten komen.
Er wordt met passie gespeeld. Het podium is naar mijn mening iets te druk. Zo nu en dan wordt er iets bijgezet of weggehaald om een andere omgeving te creëren, maar over het algemeen speelt alles zich af met alle attributen op het podium, van begin tot het einde.
Ook ontgaat mij de bedoeling van meer dan de helft van het stuk, wat dus betekent dat iemand die zoals ik geen voetbal volgt, er niet veel te zoeken heeft. Het grote minpunt echter vond ik de geluidseffecten, die heel erg hard stonden.

Maar er zijn uiteraard ook positieve punten te melden. Als men wél weet waar de situaties over gaan, kunnen zij zich opmaken voor een avondje vertier, aangezien er meer dan genoeg humoristische scenes in het stuk zitten, met o.a een Sepp Blatter die van voormalig vice voorzitter Mohammed bin Hammam, quote “op deze vlag zal gaan schijten” en acteur Cees Geel die in een fat-suit het podium betreedt als Chuck Blazer.

Voor informatie en kaartjes kunt u terecht op http://jankedekkerproducties.nl/fifa-blatter.html

Foto: Esmeralda Wagenaar

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.