Fien & Teun De Musical – Bonte avond op de boerderij

Fien & Teun De Musical – Bonte avond op de boerderij

Recensie: Vera Visser – de Mol / Foto: Wim Lanser

Op zaterdag 23 december was de première van Fien en Teun de musical, bonte avond op de boerderij in Kunstmin in Dordrecht.

Wanneer Sem, het neefje van Fien en Teun, op de boerderij komt logeren, besluiten het vrolijke boertje en boerinnetje een heuse Bonte Avond te organiseren. Maar… wat is dat eigenlijk, een bonte avond?
En wat heb je er allemaal voor nodig? Gelukkig krijgen Fien, Teun en Sem hulp van hun dierenvriendjes en met elkaar weten ze een aantal spetterende optredens neer te zetten. Dat belooft een muzikaal feest te worden, met vele bekende én nieuwe liedjes.
De muzikale familievoorstelling ‘Fien & Teun, Bonte avond op de boerderij’ is geschikt voor kinderen
vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

De zaal zat vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s en overige volwassenen die een of meer kinderen hadden meegenomen. Fien en Teun openden de voorstelling met het bekende liedje, waarbij de hele zaal meezong. Fien had een brief van haar moeder gekregen, maar ze mochten die pas openmaken als ze klaar waren met de klusjes. Het erf opruimen, met het juist scheiden van het afval, de was opruimen, de dieren voeren en hooibalen verslepen. Ondertussen kon Teun zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en probeerde telkens stiekem te gaan spieken. Uiteindelijk waren ze klaar en mocht de brief eindelijk geopend worden. Neefje Sem, uit de stad, kwam logeren. Fien en Teun besloten zich te gaan verkleden om het neefje voor de gek te houden. Toen kwam neefje Sem het podium op. De makers hebben goed nagedacht over enige culturele diversiteit.
Neefje Sem bedacht dat ze een bonte avond konden houden. Hij moest wel even aan Fien en Teun uitleggen wat dit was. Teun kreeg direct de zenuwen. Gelukkig konden Fien en Sem hem gerust stellen.
Uiteindelijk lukte het Teun, met behulp van de ‘boertjes en boerinnetjes’ in de zaal, om zijn act te doen.
De voorstelling duurde een uurtje en dit was net te doen qua aandachtsspanne van mijn twee jongste kinderen (2,5 en 4,5 jaar). De makers hadden hun best gedaan om dingen uit te leggen, bijvoorbeeld: hoe maak je popcorn? Neefje Sem kwam uit de stad en dacht dat je het alleen in de winkel kon kopen. Maar omdat het varken zijn meegebrachte popcorn had opgegeten, gingen Fien en Teun het zelf maken.
De voorstelling had redelijk wat vaart, veel liedjes en dansjes. Ook een stukje spanning (het spieken in de brief) en uitleg van woorden werd meegenomen. Het decor was simpel, maar functioneel. Er was redelijk wat te zien.
Kortom, een leuke voorstelling waar de kinderen ook nog iets van opsteken.

Cast:
Manuela Rutte – Fien
Suna De Wandeler – Teun
Nina Schoonderwoert – Sem
Fiene Solinger – Boerderijdieren

Techniek:
Remy Derden – Licht
Tijn in ’t Veld – Geluid
Gerben de Baat – Geluid
Maurits Mast – Stage/Chauffeur

Creatives:
Stijn Mac Gillavry – Regie
Bart Mijnster – Script
Francois Wissink – Geluidsontwerp
Jelle van der Stoel – Lichtontwerp

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.