Festival voor jonge makers presenteert 29 relevante verhalen

Festival voor jonge makers presenteert 29 relevante verhalen

Delft – Op maandag 1 mei start de ticket voorverkoop van de 12e editie van het Delft Fringe Festival. Van woensdag 31 mei t/m zondag 11 juni 2022 staat Delft bol van jong talent. 29 Jonge makers in allerlei disciplines: dans, theater, cabaret, muziek en nog heel veel meer, presenteren zich op 28 bijzondere Delftse locaties. Locaties waar je misschien soms nog nooit bent geweest.

Cabaretier Luuk Weggemans

Wat dacht je bijvoorbeeld van de muzikale cabaretvoorstelling van Luuk Weggemans? Luuk is voor veel dingen bang. Maar zijn publiek schaamteloos vertellen over al z’n mislukte dates, vindt hij dan weer helemaal niet eng. Of toegeven dat hij zich geen jongen, maar ook nog geen man voelt. Is hij de zoveelste comedian die het publiek uitlegt hoe de wereld werkt? Of móét hij grappen maken, omdat hij anders in totale paniek raakt?

– Luuk Weggemans speelt tijdens het festival op 1, 2, 3 en 8 juni.

Tappin-It Collective: JAZZCAFE

Na twee jaren van pandemie, regels en restricties is vrijheid een welkom onderwerp voor de makers op Delft Fringe Festival. Zo maakt Tappin-It Collective, de publieksprijswinnaar van het festival in 2021, dit jaar een voorstelling volledig gebaseerd op de (on)vrijheid van de jazzmuziek.

In hun muziektheatervoorstelling zoeken zij de grens op tussen de ultieme vrijheid in improvisatie enerzijds en de strakke regels die aan jazzmuziek gekoppeld kunnen worden anderzijds. Deze metafoor past goed in de tijd waarin jazz groot werd en waar regels hoognodig gebroken moesten worden.

Na hun succes in 2021 ontving het collectief een toekenning van het Fonds Podiumkunsten. Gedurende twee jaar begeleidt Delft Fringe Festival hen nu op organisatorisch en artistiek vlak, vanuit het Delft Fringe Makerslab.

– Tappin-It Collective speelt tijdens het festival op 3, 8 en 9 juni.

Bekijk het volledige programma online op delftfringefestival.nl.

Festivaltours

Kun je niet kiezen welke voorstellingen je wilt bekijken, boek dan een festivaltour met één van de culturele tourguides en laat je verrassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tour met de Delftse cabaretier Pieter Jouke of cultuurvlogger Marco Dreijer. Of kies voor de Canal Tour waarbij je via de Delftse grachten naar drie verschillende voorstellingen vaart. Neem een kijkje op de site en boek snel want de plaatsen zijn beperkt.

Kaartverkoop

Tickets bestel je vanaf 1 mei via www.delftfringefestival.nl. Tijdens het festival zelf koop je je kaartjes bij het festivalpaviljoen, het roze Delft Fringe Konijn, midden op de Markt. En bedenk je nou spontaan dat je zin hebt om naar een voorstelling te gaan, dan kun je ook een kaartje op de locatie zelf kopen. Om iedereen van het festival te kunnen laten genieten, heeft de organisatie besloten de prijs van de toegangskaarten niet te verhogen. Deze blijft €7,50 per voorstelling. En dat is toch mooi meegenomen.

Over Delft Fringe Festival

In de afgelopen 12,5 jaar is het Delft Fringe Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Het festival biedt makers een plaats om op te treden en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder impresariaten en scouts.

Er is een publieksprijs te winnen, met flink veel media-aandacht tot gevolg. De festivalorganisatie biedt extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet.

Enkele klinkende namen die ooit op het Delft Fringe Festival stonden zijn: Vlamousse, Lisa Ostermann, Tappin-It Collective, Jasper Smit, Kirsten van Teijn, Matroesjka (Lisa Loeb), Kiki Schipper, Sanne Vleugels (De Prima Donna’s), Dion van Rijt, LUDIQUE, Jasper van Kuijk en De Gestampte Meisjes.

FOTO:©Sjoerd Derine

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.