Festival Sacred Songs succesvol afgerond op 6 november 2022, vijfde editie vindt plaats in 2024

Festival Sacred Songs succesvol afgerond op 6 november 2022, vijfde editie vindt plaats in 2024

De vierde editie van Festival Sacred Songs in Den Haag is bijzonder succesvol verlopen. Het tweejaarlijks festival Haag toont de schoonheid en magie van spirituele muziek, dans en poëzie en rituelen. Vanaf de zinderende start met Egyptische rituelen op 9 oktober tot en met 6 november bood het festival op diverse Haagse podia grensverleggende voorstellingen, indringende films en workshops rond de thema’s Rituelen en Sacred Nature. De festivalvoorstelling Canto Ostinato van dansgezelschap Kalpanarts met Matangi Kwartet was adembenemend mooi en meeslepend. De programma’s waren allen zeer goed bezocht en het publiek sprak lof over de diversiteit van de programmering. “Ontroerend, betoverend en hypnotiserend”, zo klonken de publieksreacties na afloop. De vijfde editie vindt plaats in het najaar van 2024.

Festival Sacred Songs: ook om te beleven
Niet alleen kon men luisteren en kijken, maar ook kon men zelf deelnemen aan rituelen zoals van het Egyptische ensemble Mazaher, bij de voorstelling Balsam door Zefiro Torna & Laika als ook bij de workshop en optredens van de Afro-Surinaamse formatie Black Harmony. Het wereldberoemde Gurdjieff Ensemble bracht op zaterdag 5 november een gedenkwaardige muzikale ode aan moeder aarde in de sfeervolle setting van de Nieuwe Kerk. 

De optredens tijdens Festival Sacred Songs waren van o.a. Sabri Saad el Hamus, Mazaher uit Egypte, Black Harmony, Kalpanarts & Matangi Quartet, de Nederlandse Bachvereniging, Zefiro Torna en Laika,  The Gurdjieff Ensemble uit Armenië. Ook waren er dansvoorstellingen: True Life van Kalpanarts, My religion doesn’t define me van Afra Ernst.

Festivallocaties
Amare, Spui 150, Den Haag en Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag | www.amare.nl 
Theater De Vaillant | Hobbemastraat 120 | www.devaillant.nl 
Theater De Nieuwe Regentes | Weimarstraat 63 | www.denieuweregentes.nl

Festival Sacred Songs is een initiatief van Amare & Culture Connection in samenwerking met theater De Vaillant en De Nieuwe Regentes. Festivalcurator is Jeanneke den Boer. Subsidiënten zijn Gemeente Den Haag, MAOC Gravin van Bylandt Stichting, Fonds PodiumkunstenDe Participatie Federatie. 

FOTO:©Michiel vd Kraats

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.