Festival Het Tussenland voegt ook online programma toe aan tweeweeks evenement

Festival Het Tussenland voegt ook online programma toe aan tweeweeks evenement

ZWOLLE – Online schrijvers, vertellers en dichters beluisteren en een workshop volgen. Dat kan óók tijdens Festival Het Tussenland. Waar je ook woont, Festival Het Tussenland brengt van 5 juli tot en met 13 juli 6 artiesten uit haar liveprogrammering ook online je huiskamer in! André Manuel, Mats Rehnman, Tjitske Jansen, Mareike Tiede, Sjoerd Kuyper en Cené Hale. De meeste online programma-onderdelen zijn gratis te bekijken.

Festival Het Tussenland combineert liveshows aan de kade van de Thorbeckegracht en audiotours in de regio met een online programma voor thuis, inclusief een verhalenworkshop. Het geeft de organisatoren de kans, artiesten die in de liveshows een kleiner aandeel hebben, ook een grote show te laten doen voor publiek. Ook is het hierdoor mogelijk publiek van ver te laten meegenieten zonder dat ze lang hoeven te reizen. Dit is het online programma van Festival Het Tussenland. Alle genoemde artiesten hieronder staan ook op het podium tijdens de liveshows aan de kade. Tickets koop je via www.festivaltussenland.nl/online 

ONLINE PROGRAMMERING FESTIVAL HET TUSSENLAND 

Maandag 5 juli 19.30 uur – Sjoerd Kuyper (NED) – Het water van de zee 

Schrijver en dichter Sjoerd Kuyper heeft weinig woorden nodig om de ingrijpendste gebeurtenissen in ons leven te beschrijven: verdwijnende jeugd, naderende dood, blijvende liefde, af en toe een scheut van woede om wat de schoonheid in de weg staat. De dingen van alledag en allenacht, van iedereen. In 2020 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Het water van de zee. In de online talkshow Aan de Waterkant draagt hij voor uit zijn nieuwe bundel en vertelt hij de verhalen achter het ontstaan ervan. 

Dinsdag 6 juli 19.30 uur – André Manuel (NED) 

Al 25 jaar staat deze muzikale Tukker bekend als de bikkelharde satiricus met ongezouten meningen; inhoudelijk, geestig, fantasierijk en gitzwart. De liedjes, shows en columns van deze compromisloze bulldozer zitten vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: ”André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.” 

Woensdag 7 juli 19.30 uur – Cené Hale & Sascha Hoedenmaker (USA/NED) – The Great Deception  

Wist je dat minder dan 1.1% van alle woorden in de Bijbel gesproken worden door vrouwen? En dat van alle personages slechts tien procent vrouw is? Vaak nog naamloos ook? Hele maatschappijen en culturele waardesystemen werden gebouwd op wat ons werd en wordt geleerd. Hoe is het dan om als meisje op te groeien in ‘bible-belt-Amerika’? Luister naar de Amerikaanse actrice, schrijfster, zangeres en vertelster Cené Hale. Een persoonlijk verhaal, gezongen, gespeeld en verteld onder begeleiding van pianist en componist Sascha Hoedenmaker. Full show.

Zaterdag 10 juli 11.00 – 13.00 uur – Mareike Tiede (AUT) – The Giant in front of the wall (workshop) 

Een workshop voor liefhebbers van verhalen die de verborgen magie daarvan willen (her)ontdekken. En voor degenen die hun menselijkheid willen ontwikkelen via verhalen. De Oostenrijkse vertelster en stemtrainer Mareike Tiede heeft haar leven gewijd aan de menselijke stem en expressie. Ze weeft voor haar publiek rijke, hypnotiserende mythologische landschappen en neemt ze mee op een reis naar zelfontdekking. Workshop wordt Engelstalig gegeven.

Maandag 12 juli 19.30 uur – Mats Rehnman (SWE) The Labyrinth – Mats Rehnman

Elke dag lezen we in het nieuws over de monsters van vandaag: dictators, terroristen, het woedende klimaat. Maar hoe worden monsters geboren? Hoe weten ze uit de schaduwen tevoorschijn te komen en de arena te bespelen? Op deze vraag heeft de antieke Koning Minos van Kreta misschien een antwoord. Luister naar dit verhaal over corruptie en de consequenties van het loslaten van een van de verschrikkelijkste monsters aller tijden: De Minotaurus. De Zweedse verteller Mats Rehnman kiest altijd verhalen met een existentiële twist, verhalen met een brandende vraag…

Dinsdag 13 juli 19.30 uur – Tjitske Jansen (NED) – Iedereen moet ergens zijn

Tjitske Jansen is performer en dichter. Ze publiceerde recent haar vierde bundel Iedereen moet ergens zijn. Jansen gelooft dat mensen zijn bedoeld om vrij te zijn; dat de meesten aangepaster zijn dan goed voor ons is. Terwijl wie je bent als mens natuurlijk veel belangrijker is. Zij gebruikt haar als schrijver en performer om ervoor te zorgen dat we dit niet vergeten. In Talkshow Aan de Waterkant vertelt ze de verhalen áchter de bundel en draagt ze enige gedichten voor. 

programma op www.festivaltussenland.nl/online

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.