Fenomenale spektakel-musical ‘14-18’ stopt!

Fenomenale spektakel-musical ‘14-18’ stopt!

De spektakel-musical ‘14-18’ is wegens succes verlengd tot 2 november, maar daarna valt definitief het doek voor deze unieke musical. ‘14-18’ werd vanaf de eerste voorstelling onthaald met de meest lovende kritieken, zowel bij de pers als bij het grote publiek. Voorstelling na voorstelling barsten de bezoekers uit in een staande ovatie en worden de acteurs diep geraakt door het overenthousiaste applaus. Na meerdere verlengingen hebben al bijna 300.000 mensen een kaartje bemachtigd en daarmee is ‘14-18’ de best bekeken musical aller tijden van Studio 100.
Met een topcast van onder anderen Peter Van De Velde, Louis Talpe, Free Souffriau en Jo de Meyere wordt de onzinnigheid van een oorlog op unieke wijze vertaald naar een adembenemende voorstelling. Precies 100 jaar na dato zorgt ‘14-18’ ervoor dat de Eerste Wereldoorlog niet alleen in België maar ook in Nederland een veel besproken onderwerp is, ondanks dat Nederland tijdens deze oorlog neutraal bleef en er weinig over bekend is. De sterrencast van ‘14-18’ is nog tot en met zondag 2 november te bewonderen op het twee voetbalvelden grote speelvlak van de Nekkerhal in Mechelen. Voor wie deze grensoverschrijdende spektakel-musical nog niet heeft gezien: mis het niet en bestel snel de laatste tickets!


De Vlaamse en Nederlandse media over ’14-18′:
“Alles is in de overtreffende trap in ’14-18′. De muziek is bombastisch, de gevechten zijn spectaculair” – De Volkskrant
“Verschrikking WO I tot leven gebracht” – NRC Handelsblad
“Groot, groter, grootst” – Dagblad De Limburger
“Een explosie aan emoties” – Gazet Van Antwerpen
“Studio 100 schrijft geschiedenis” – Het Belang van Limburg
“Perfecte mix van spektakel en emoties” – Het Laatste Nieuws
“Musical ’14-18′ verlegt grenzen!” – De Standaard

Het verhaal
‘14-18’ is een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo’n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen? Op technisch gebied is deze musical een project van ongeziene afmetingen. Het speelvlak van dit theater is twee voetbalvelden groot maar het publiek hoeft niets te missen doordat de tribune met toeschouwers op een filmische manier kan in- en uitzoomen. ‘14-18’ is een gezamenlijk project van Studio 100, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom.


Praktische informatie

De spektakel-musical ‘14-18’ is nog tot zondag 2 november te zien in de Nekkerhal in Mechelen (slechts 15 minuten rijden vanaf Antwerpen!).
Kijk voor de actuele speellijst, info en tickets op www.1418.nu of bel 0900-2022640
(€0,20 p.m.).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.