Feestjaar van Boom Chicago zet door

Feestjaar van Boom Chicago zet door

Amsterdam, 25 juli 2023Met een zeer geslaagde derde editie van het Boom Chicago Comedy Festival achter de rug, heeft de Amsterdamse comedy club de smaak te pakken. Hun 30-jarige bestaan blijven ze vieren met een speciale jubileumshow, een boek en exclusieve special guests.  
Het Boom Chicago Comedy Festival, dat van 5 t/m 16 juli Amsterdam op zijn kop zette, bracht het ene na het andere hoogtepunt. Van burgemeester Femke Halsema, die kennismaakte met het improvisatietalent van de cast, tot Ted Lasso’s Brendan Hunt die een surprise première van zijn nieuwe show gaf. Internationale alumni (Seth Meyers, Amber Ruffin, Heather Anne Campbell) en nationale talenten (Arjen Lubach, Ruben van der Meer, Horace Cohen, David Elsendoorn) lieten zien hoe divers, entertaining en meespelend comedy kan zijn. Heel logisch dus, dat deze editie het aantal bezoekers liet verdubbelen tegenover dat van 2022 en er maar liefst elf strak uitverkochte shows waren (waarvan drie in Koninklijk Theater Tuschinski). De data voor volgend jaar zijn al bekend: 11 t/m 21 juli 2024.  Boom Chicago co-founder Andrew Moskos: “Dat het festival dit jaar samenviel met ons 30-jarig bestaan, maakte het een extra speciale editie. We hadden veel star power in huis gehaald, maar ook aanstormend talent. Dat resulteerde in een heleboel goede en grappige shows. De lat voor de vierde editie van volgend jaar ligt nu hoog!”

30th Anniversary Show, 90’s edition – Boom alumni Jill Benjamin en Seth Meyers – ©Wesley Verhoeve
Jubileumboek
Om nog even na te genieten en terug te kijken op de afgelopen dertig jaar aan (improvisatie)comedy, en de baanbrekende rol die Boom Chicago daarin speelde, kun je nu je hart ophalen in het speciale jubileumboek. Vol verhalen van bekende alumni en geschreven door o.a. oprichters Andrew Moskos en Pep Rosenfeld, met een voorwoord van Seth Meyers en nawoord van Jordan Peele. Boom Chicago Presents: The 30 Most Important Years In Dutch History is vanaf nu (gesigneerd) verkrijgbaar bij het theater zelf, maar ook te koop bij The American Book Center (Spui, Amsterdam) of via Amazon. Het boek kost € 24,99.

“It’s kind of crazy, the impact on culture so many Boom Chicago alumni have had. Boom was where I became my best comedic self: the excitement of Amsterdam, the freedom of that environment, the letting loose—it’s magic. There’s no better training ground.” — Jordan Peele
Boom Chicago: can’t stop, won’t stop
Het feestje gaat de tweede helft van 2023 vrolijk door, want: why stop now?
Zo zijn er shows van Michelle Buteau (bedenker/schrijver/ster van nieuwe Netflix-serie Survival of the Thickest) en Modi Rosenfeld (verkozen tot een van de top 10 komieken in New York City door The Hollywood Reporter).

Daarnaast zijn er twee geliefde improvisatie-producties die terugkeren: Amsterdam Roasted (vanaf september), dat nostalgie mixt met zelfspot en een originele kijk op de wereld, en Tragedy + Time = Comedy (31 aug – 30 sep, elke donderdag en zaterdag).

En voor iedereen die in de zomer al snakt naar sneeuw, naaldbomen en ongemakkelijke familiebezoekjes hebben we alvast goed nieuws: de Boom Chicago Christmas Bar is er weer vanaf december! Inclusief over-the-top grappen en hysterische cocktails.

Boom Chicago | Rozengracht 117, Amsterdam | boomchicago.nl
TOPFOTO:©Wesley Verhoeve
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.