Feestelijke uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs komend jaar in De Kleine Komedie

Feestelijke uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs komend jaar in De Kleine Komedie

FOTO:©Jaap Reedijk

Voor het eerst in de rijke geschiedenis van het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs plaats in De Kleine Komedie. Op zondag 21 april presenteert het AKF in samenwerking met Buma Cultuur een feestelijk en publiek toegankelijk avondprogramma waarin de zes genomineerde artiesten hun lied live op het podium ten gehore zullen brengen. Na afloop reikt juryvoorzitter Jurrian van Dongen de prestigieuze prijs voor het beste theaterlied van 2023 uit aan de componist, tekstschrijver en uitvoerend artiest(en).

De Annie M.G. Schmidtprijs, een gezamenlijk initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, wordt al sinds 1992 uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het beste Nederlandstalige theaterlied van het jaar. De prijs bestaat uit een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt, ontworpen door kunstenaar Frank Rosen, en een cheque ter waarde van €3.500,-. Eerdere laureaten van de prijs zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Brigitte Kaandorp, Yentl en de Boer, Wende, Jan Rot, Alex Klaasen, Kiki Schippers, Joost Spijkers en Flip Noorman. Over de keuze om de uitreiking niet alleen voor genodigden maar ook voor het grotere publiek te organiseren zegt directeur van het AKF, Daniël van Veen, het volgende: “De beslissing om de Annie M.G. Schmidtprijs uitreiking dit jaar openbaar toegankelijk te maken in De Kleine Komedie is met name gebaseerd op de unieke inhoud van het programma; dat alle genomineerde artiesten hier samenkomen op één podium, om speciaal voor de Annie M.G. Schmidtprijs hun lied ten gehore te brengen, is heel bijzonder. Het zijn live uitvoeringen van liedjes die anders misschien onontdekt zouden blijven. Bovendien komen de genomineerde liederen veelal uit programma’s die eerder in deze zaal in première gingen. Redenen genoeg om dit evenement voor een breder publiek open te stellen, de zaal van Theater Bellevue bleek hiervoor te klein.”

De kaartverkoop is sinds vandaag gestart. Iedereen die deze avond bij wil wonen kan tickets reserveren via www.dekleinekomedie.nl. Artiesten, tekstschrijvers en componisten hebben nog t/m 15 december 2023 de tijd om een theaterlied in te dienen via www.akf.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.