Feestelijke Avond op de Amsterdamse Première van Mamma Mia!

Feestelijke Avond op de Amsterdamse Première van Mamma Mia!

Op 10 september 2023 vond de landelijke première van de musical Mamma Mia! plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Deze versie van de geliefde musical is de vierde die in Nederland te zien is, ditmaal geproduceerd door De Graaf & Cornelissen Entertainment in een geheel eigen uitvoering.

Na een succesvolle tour door het land keerde de musical Mamma Mia! na een half jaar terug naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. De Amsterdamse première kreeg een extra feestelijk tintje omdat het 50 jaar geleden was dat ABBA het Eurovisie Songfestival had gewonnen met het nummer “Waterloo”. Maar de avond werd nog specialer toen na de voorstelling de cast verrast werd met een gouden envelop. Hierin stond het fantastische nieuws dat Mamma Mia! zich in de top 3 bevond van de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical. Dit voegde nog meer vreugde toe aan deze feestelijke avond.

Eerder had Mamma Mia! al elf nominaties ontvangen voor de Musical Awards, wat het totaal nu op twaalf brengt. De nominaties omvatten onder andere Brigitte Heitzer voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, René van Kooten voor Beste Mannelijke Hoofdrol, Carolina Dijkhuizen voor Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Ensemble, Chiara Re voor Beste Choreografie, Jeremy Baker voor Beste Vertaling, Arno Bremers voor Beste Kostuumontwerp, Erik van der Palen voor Decor, Coen van der Hoeve voor Lichtontwerp en Jan van Dijk voor Geluid.

Op woensdag 24 april zullen tijdens de live-uitzending van de Musical Awards bij AVROTROS op NPO 1 in het AFAS Theater Leusden de winnaars bekend worden gemaakt. De presentatie van deze avond wordt verzorgd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg.

Mamma Mia! is nog tot eind mei te bewonderen in diverse theaters door het land. kijk voor kaarten op degraafencornelissen.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.