Feest op de boerderij van Fien en Teun

Feest op de boerderij van Fien en Teun

Recensie; Martijn van Vuuren
 
In theater Het Gooiland in Hilversum waande je jezelf op zondag 15 oktober even op het platteland. Vandaag beleefde Fien en Teun de premiere van hun theatershow. Op het moment dat je een voet over de drempel van het theater zet voelde het alsof je binnen kwam bij een gezellige kinderboerderij. Er waren diverse activiteiten te doen. Van kleuren tot het zetten van een ‘tatoeage’ en als klap op de vuurpijl echte boerderijdieren. De vele aanwezige kinderen mochten varkens, geiten, koeien en konijnen aaien. Als je dan nog niet in de goede sfeer zit…..
 
Ook tijdens de voorstelling gingen de aanwezige kinderen mee naar de boerderij van Fien en Teun. Dit lieve boertje en boerinnetje bereiden samen het feest voor voor Sebastiaan het varken. Hij is jarig en krijgt een verrassingsfeestje. 
Tijdens deze 2+ voorstelling is er continu interactie met de kinderen. Kinderen mogen mee dansen en zingen met de vriendjes van de boerderij. Maar daarnaast is de voorstelling ook nog leerzaam. Zo leren kinderen hoe patat en appelmoes wordt gemaakt. En dat aardappels onder de grond groeien. Maar ook de dierengeluiden en tellen komt aan bod in deze voorstelling voor de allerkleinste. Maar niet alleen voor de peuters is er genoeg te beleven. Ook iets oudere kleuters en kinderen vermaken zich kostelijk tijdens deze vrolijke voorstelling.
Naast de personages Fien en Teun zijn ook het varken, de koe en de hond aanwezig. Daarnaast speelt Sita de rol van verteller. Zij neemt de kinderen mee tijdens het verhaal en kan inspelen op de reacties van de kinderen. Het nadeel van het spelen met poppen als Fien en Teun is dat alle zang en tekst ingesproken is. Sita is degene die zorgt voor het live element en kan spelen met de zaal. Maar voor de kinderen maakt dat niet uit. De liedjes zijn vrolijk en makkelijk mee te zingen. De kinderen mogen continu reageren en mee doen.  Het is een feest van herkenning voor alle kinderen die Fien en Teun ook op tv kijken. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel aantrekkelijk uit. Kortom, Van Hoorne producties weet hoe ze kinderen enthousiast krijgen en zijn er weer in geslaagd om een vrolijke kindervoorstelling neer te zetten die zelfs de allerkleinste een uur lang geboeid laat kijken. 
 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.