Feest der herkenning tijdens het Telekids familiefeest

Feest der herkenning tijdens het Telekids familiefeest

Recensie: Martijn van Vuuren

 

Tijdens het Pinksterweekend is de evenementenhal in Gorinchem omgetoverd tot een paradijs voor het hele gezin. Vanaf het moment dat je één voet over de drempel zet waan je je in een paradijs vol herkenbare tv helden. In rijen staan ouders met hun kinderen te wachten om op de foto te gaan met Brandweerman Sam, Fien en Teun of één van de andere personages die er rondlopen. Verder is er genoeg te snoepen en staan er attracties waar kinderen gratis gebruik van kunnen maken. Alleen bij alles geldt… je moet even geduld hebben.

Als een soort voorprogramma werd er op het Telekidsplein een minishow gegeven van Thomas de trein. Als dit bedoeld was om de grote voorstelling te promoten dan had er iets meer aandacht aan besteed mogen worden. Er werd onzuiver gezongen en de dansjes liepen ook niet bepaald gelijk. Maar dit mocht de pret van de kinderen niet drukken. 

Nadat alle aanwezige kinderen een uur hebben kunnen spelen en op de foto konden met de favoriete personages was het tijd voor het grote Telekids familiefeest. Voor dit evenement was een samenwerking aangegaan tussen Telekids en van Hoorne Producties. Het feest werd dan ook gepresenteerd door Hans en Grietjes uit de musical. 

De show bestond voornamelijk uit losse liedjes uit de familiemusicals van van Hoorne en uit de televisieprogramma’s van Telekids. Om enige samenhang aan te brengen is er als rode draad een verhaaltje verwerkt. De Uitnodigingen voor het familiefeest waren verdwenen. Maar wie mocht er ook alweer allemaal komen? Wardo Wonder heeft gezorgd voor een toverkoffer en een toverspreuk waarmee er voorwerpen uit de koffer konden worden getoverd. Deze waren een hint naar de volgende gasten op het feest. Op deze manier werden een voor een de volgende personages tevoorschijn getoverd. Fien en Teun, Pipo de Clown, Ernst en Bobbie, de sprookjesprinsessen, Jul en Julia, de meidengroep Raak! en Wardo Wonder zelf. 

Ondanks de grote afwisseling in personages op het podium merkte je gedurende de show dat de aandacht van de grote hoeveelheid kleine kinderen toch begon te verslappen. Halverwege de voorstelling werd het applaus ook steeds minder. 

Toen uiteindelijk iedereen tevoorschijn was getoverd kon het feest dan eindelijk beginnen en werd er gezamenlijk afgesloten met de Telekids knaller “drie minuten.”

Na afloop van de show was er weer een uur gelegenheid om op de foto te gaan met alle artiesten en om weer gebruik te maken van de attracties. Daarnaast was er ook een boerderijplein met diverse activiteiten en echte boerderijdieren. 

Kortom, ondanks dat de show op zich niet fantastisch was en ze de aandacht bij het jonge publiek ook niet vast wisten te houden is het Telekids familie feest wel een leuke totaal ervaring. De activiteiten vooraf en achteraf en de grote hoeveelheid herkenbare televisie helden maakt het een geweldige ervaring voor de kinderen en echt een feest voor de hele familie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.