FABRIC MAGIC leidt zoektocht naar Vlaamse hoofdcast voor hitmusical ‘Grease’

FABRIC MAGIC leidt zoektocht naar Vlaamse hoofdcast voor hitmusical ‘Grease’

In september 2024 brengt Albert Verlinde ism Senf Theaterpartners, Jaco Kaasschieter en House of Entertainment een nieuwe, frisse musicalversie van de geliefde feelgood klassieker ‘Grease’ op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Hiervoor wordt momenteel gezocht naar een Vlaamse hoofdcast. Om deze zoektocht in goede banen te leiden, wordt een beroep gedaan op FABRIC MAGIC, het productiehuis achter de Ketnet-hitreeks #LikeMe. Als je weet dat zij de ontdekkers waren van toptalenten als o.a. Pommelien Thijs, Camille Dhont, Francisco Schuster en Maksim Stojanac, dan weet je nu al een beetje wat te verwachten van de Vlaamse Sandy, Danny, Rizzo en Kenickie. Tickets voor ‘Grease’ zijn te koop via greasemusical.be en aanmelden voor de audities, die starten begin 2024, kan nog steeds op dezelfde website.    

“Met FABRIC MAGIC proberen we al jaren onze producties te voorzien van onze magische touch. Voorheen deden we dit al voor events, show, televisie en film, maar dat we Albert Verlinde nu ook mogen ondersteunen in de creatie van een musicalklassieker van formaat, is natuurlijk éxtra magisch. We kijken er enorm naar uit om op zoek te gaan naar een straffe Vlaamse cast, om zo het publiek weldra te laten genieten van een heerlijk avondje uit!”
– Thomas Van Goethem, CEO FABRIC MAGIC –

Thomas Van Goethem

Over Grease
 ‘Grease’, de musical van Jim Jacobs (tekst) en Warren Casey (muziek) uit 1972, is een fenomeen. Het is één van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd een wereldwijd begrip door de film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen. ‘Grease’ nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy, doen het publiek nog steeds dromen.

Volgend seizoen strijkt een nieuwe, frisse versie van deze musical, mét Vlaamse hoofdcast, neer in Antwerpen, Gent en Hasselt. Het wordt een feest voor jong en oud, met een live orkest en natuurlijk alle hits!

Audities Vlaamse hoofdcast 
Voor de hoofdcast van deze nieuwe, eigentijdse versie van de musical ‘Grease’ wordt op zoek gegaan naar Vlaamse meisjes en jongens, met het nodige zang- en danstalent, die in de huid kunnen kruipen van jongvolwassenen die in de voorstelling in het laatste jaar van hun middelbare school zitten. Met als voornaamste vraag natuurlijk: wie worden Danny en Sandy? Daarnaast zijn er ook nog de heerlijke rollen van o.a. Kenickie, Rizzo, Miss Lynch en Vince Fontaine te verdelen. De audities vinden begin 2024 plaats. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor deze audities via www.greasemusical.be

Het verhaal
‘Grease’ vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden.  De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies.  Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease staat garant voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek. Deze show wil je niet missen, dus Let’s go together en beleef deze meeslepende feelgood klassieker live in het theater!

De hitmusical ‘Grease’ is vanaf 12 september 2024 te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Tickets & info: www.greasemusical.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.