Extra voorstellingen ANTONIUS EN CLEOPATRA

Extra voorstellingen ANTONIUS EN CLEOPATRA

De belangstelling voor “Antonius en Cleopatra” door het Shakespearetheater Diever is nu al zo groot, dat er maar liefst drie extra voorstellingen gespeeld moeten gaan worden. Deze week worden de voorbereidingen voor de uitvoering afgesloten met vier vrijwel volledig uitverkochte try-outs. Daarna heeft het gezelschap vakantie, waarna medio augustus de speelperiode start die tot eind september duurt. De extra voorstellingen vinden plaats op 17 augustus en 13 en 20 september

Antonius en Cleopatra is rond 1607 door Shakespeare geschreven. Het staat weliswaar bekend als een tragedie, maar bevat verrassend genoeg veel komische scenes. De rol van Cleopatra betekent daarbij een uitdaging voor iedere actrice. Niet voor niets staat het bekend als Shakespeare’s meest complexe vrouwelijke hoofdrol.

Het stuk vertelt over sluwe politiek en uitzichtloze passie. Over de dramatische neergang van een charismatische Romeinse legeraanvoerder die zijn aanzienlijke macht en aanzien inruilt voor de liefde van een beeldschone, maar wispelturige Egyptische koningin.

Nooit eerder speelde het Shakespearetheater Antonius en Cleopatra. Regisseur Jack Nieborg schreef daarvoor een volledige nieuwe, actuele vertaling.

Het Shakespearetheater Diever brengt William Shakespeare al meer dan 75 jaar tot leven. Elk jaar laat het zien dat de eeuwenoude toneelstukken nog altijd relevant en actueel zijn. In de zomer wordt in het openluchttheater gespeeld, in het overige jaar in het overdekte Globetheater in de bossen van Diever. Het gezelschap maakt daarbij korte metten met het soms stoffige imago dat aan Shakespeares naam kleeft en dat doen ze bovendien met acteurs uit de eigen regio.

Het openluchttheater biedt plaats aan 1000 mensen. Toch zit het publiek nooit ver van de actie. Het podium loopt namelijk door het midden van de zaal en dat geeft de toeschouwer het gevoel écht bij het verhaal betrokken te worden. Iedere zomer speelt het Shakespeare Theater ruim twintig voorstellingen van een productie, vrijwel altijd voor een volle zaal.

Samenvatting Antonius en Cleopatra
Na de moord op Julius Caesar wordt het Romeinse Rijk bestuurd door het driemanschap Antonius, Lepidus en Octavius. Het wankele evenwicht tussen deze drie machthebbers komt behoorlijk onder druk te staan wanneer blijkt dat Antonius meer tijd en aandacht besteedt aan zijn beeldschone, maar grillige Egyptische geliefde koningin Cleopatra, dan aan het besturen van Rome. Dit zorgt voor een breuk tussen het driemanschap en uiteindelijk leidt het zelfs tot een bittere oorlog. Antonius voelt zich verslagen, zeker wanneer hij ook nog eens hoort dat Cleopatra zou zijn gestorven. Hij doorsteekt zich met zijn eigen zwaard en sterft uiteindelijk in de armen van Cleopatra, die nog blijkt te leven. Zij ziet nu in hoe onredelijk haar gedrag was en pleegt vol van spijt en berouw zelfmoord door een giftige adder in haar borst te laten bijten.

Kaartverkoop:

www.shakespearetheaterdiever.nl en via de ticket- en infolijn: 0521-594999

Speeldata 2023:

Try-out: 14, 15 juli en 16, 17 augustus.

Voorstelling: 18 (première), 19, 23, 25, 26, 30 augustus

1, 2, 6, 8, 9, 13,15, 16, 20, 22, 23 september. Aanvang 20:30 uur.

Matinée: 2 september, Aanvang 14:30 uur

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.