Extra voorstelling ‘Magdalena’ op 10 maart na overdonderend premièreweekend!

Extra voorstelling ‘Magdalena’ op 10 maart na overdonderend premièreweekend!

Vrijdagavond ging in het Zuiderpershuis te Antwerpen de musical ‘Magdalena’ in première. Koning Winter trachtte met alle macht roet – of zeg maar sneeuw – in het eten te gooien, maar moest duidelijk de duimen leggen voor deze aangrijpende productie. Een minutenlange staande ovatie en talloze, hartverwarmende reacties vielen de ijzersterke cast na afloop te beurt. Ook na de voorstellingen op zaterdag en zondag ging het publiek massaal op de banken voor ‘Magdalena’. De verbluffende recensies die afgelopen weekend al verschenen, in combinatie met de uiterst positieve mond-tot-mondreclame, ontketenden een ware stormloop op tickets. De vraag is zo groot, dat het jonge productiehuis The Singing Factory alvast een extra voorstelling voorziet op zaterdag 10 maart om 14u30 in het Zuiderpershuis. Tickets en info: www.singingfactory.be

Het moet gezegd, wat The Singing Factory neerzet met deze aangrijpende productie is werkelijk van zeer hoog niveau. Van het script en de liedteksten, geschreven door de 21-jarige Wanne Synnave (hou deze jongeman in de gaten!), tot de live muziek van de hand van Sam Verhoeven en niet te vergeten, de fantastische zang- en acteerprestaties van jongerenkoor Youforia, ‘Magdalena’ barst werkelijk van het talent. Gevestigde waarden An Lauwereins en Dieter Troubleyn schitteren als de gevreesde Zuster Margaret en haar aanbidder Eerwaarde Walsh. Speciale vermelding ook voor hoofdrolspeelsters Lien Van den Bossche (Rose), Emma Vanthielen (Sarah) en Fiene Zasada (Emma), die het, ook letterlijk, zwaar te verduren krijgen in dit schrijnende, waargebeurde verhaal, maar die ondanks hun jeugdige leeftijd, een indrukwekkende doorleefdheid in hun zang- en acteerprestaties leggen.

‘Magdalena’ speelt nog tot en met 10 maart 2018 in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Een niet-alledaagse musical, die u gewoon niet mag missen! Tickets en info: www.singingfactory.be

Het verhaal
‘Magdalena’ neemt je mee naar het Ierland van de twintigste eeuw, waar ongehoorzame meisjes, zogenaamde “gevallen vrouwen” in kloosters werden gedumpt, waar ze dagenlang moesten wassen, in verschrikkelijke omstandigheden en onder het schrikbewind van de kloosterzusters. Pas in 1996 sloot het laatste klooster de deuren en in 2014 werd in een kloostertuin In Ierland zelfs nog een beerput gevonden met meer dan 800 babylijkjes. De Ierse overheid en grote Ierse bedrijven (die klant waren) bekenden hun betrokkenheid en trachten tot op heden alles in de doofpot te steken. 
In de musical volgen we het verhaal van drie meisjes die door hun ouders naar zo’n Magdalena-wasserij worden gestuurd. Rose, Sarah en Emma worden om drie verschillende redenen ondergebracht bij de Zusters van Liefdadigheid. Wat volgt is een schets van hoe het leven in zo’n wasserij was, en dat beeld is niet bepaald rooskleurig.
 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.