Extra shows The Bridges of Madison County

Extra shows The Bridges of Madison County

Wegens aanhoudende kaartverkoop

De speelperiode van de Nederlandse versie van de musical The Bridges of Madison County wordt verlengd. Door een aanhoudende vraag naar kaarten is het stuk nu tot en met 2 juli te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Dat maakte Stichting Zonnehuis Muziektheater vandaag bekend, precies 50 dagen voor de eerste voorstelling op 2 juni aanstaande. De cast van deze onweerstaanbare zomermusical bestaat uit Lone van Roosendaal, René van Kooten, Annick Boer, Bas Heerkens, Jeroen C. Molenaar en Marieke Goemans en is vorige week begonnen met repeteren.

De met Tony Awards bekroonde musical van componist Jason Robert Brown (The Last Five Years, Parade) is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller en op misschien wel de mooiste liefdesfilm ooit met Clint Eastwood en Meryl Streep. Het verhaal vertelt over de korte maar hevige romance tussen de Italiaanse huismoeder Francesca en de ongebonden fotograaf Robert. Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. Het script is van Pulitzer Prize-winnaar Marsha Norman (The Color Purple).

Koen van Dijk bewerkt en regisseert de Broadway-musical tot een intieme Nederlandse versie, op maat gemaakt voor Het Zonnehuis. Zo dicht op de acteurs zat je nog niet eerder! Marco Braam is muzikaal leider en Chiara Re neemt de choreografie voor haar rekening. Het decorontwerp is van Eric Goossens en de kostuums worden ontworpen door Joost van Wijmen. Producent is Maarten Voogel. The Bridges of Madison County is de opvolger van Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd, die de afgelopen zomers met veel succes in hetzelfde theater te zien waren. In juni is ook Telkens weer Het dorp te zien in Het Zonnehuis, een muzikale hommage aan Wim Sonneveld en Friso Wiegersma.

The Bridges of Madison County | Van 2 juni t/m 2 juli exclusief in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam

www.zonnehuismuziektheater.nl

Fotografie: Bob Bronshoff

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.