EXIT | BEPERKT AANTAL KAARTEN VOOR €5,- “Kijk voor deze actie snel op www.m-lab.nl”

EXIT | BEPERKT AANTAL KAARTEN VOOR €5,- “Kijk voor deze actie snel op www.m-lab.nl”

THEO NIJLAND PRESENTEERT JONG TALENT IN ‘EXIT’
Theo Nijland presenteert i.s.m. het M-Lab: EXIT – een hoogbejaarde muziektheatervoorstelling. In EXIT confronteren zeven jonge acteurs het publiek met datgeen waar we allemaal niet aan ontkomen: oud(er) worden. De (lied-) teksten van Theo Nijland zijn zonder uitzondering ironisch, gevoelig, beklemmend, een tikje wonderlijk en vol onverwachte wendingen. EXIT een ontroerende en indrukwekkende theaterbeleving en is daarmee een must-see voor iedere muziektheaterliefhebber.

SYNOPSIS
Tijdens het wekelijks muziekkwartiertje, een laatste overblijfsel van wat de verzorgingsstaat was, zien we hoe het zingen van kinderliedjes de stokoude bewoners van verzorgingshuis Exit terugvoert naar vervlogen tijden. Bepaalde muziek roept nu eenmaal weemoed op of vrolijkheid, maar kan ook zomaar oud zeer en te lang verholen agressie naar boven halen.

In deze hilarische en ontroerende voorstelling zien we hoe een aantal karakteristieke ‘portretten’ zich, op de drempel van het onverbiddelijke einde, staande houden. Met een rollator, door van zich af te meppen, door elkaar te ondersteunen, maar vooral door liedjes. En dat zijn niet alleen kinderliedjes. Er valt te genieten van mooi Nederlandstalig, hemels repertoire dat ze uiteindelijk over de drempel zal helpen naar wat inderdaad misschien wel… de hemel is.

THEO NIJLAND
Theo Nijland (Zeist, 14 mei 1954) is een Nederlandse componist, schrijver, theatermaker, performer, scenarist en acteur. Hij componeert muziek voor theater, film, televisie, commercials en radio, en schrijft liedteksten en columns. Verder heeft hij meegewerkt aan muziek voor onder andere Brigitte Kaandorp, Mathilde Santing, Paul de Leeuw en Nynke Laverman.
Theo is met zijn muziek te zien en te horen in verschillende theaterproducties en one man shows. In 1995 werd hij genomineerd voor de Vakprijs filmmuziek op het Nederlands Filmfestival. Voor zijn liedje Kaal ontving hij in 1996 met de Shooting Party de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het Beste Theaterlied van het seizoen. In 1999 werd hij genomineerd voor de LIRA-prijs voor Beste Scenario. Zijn CD Masterclass werd genomineerd voor de Edison Music Awards.

CAST ANKE KUYPERS, BRITT TEELING, DENIZLI DEKKER, JOËLLE KOOMEN, JULIA BERENDSE, ROWIN PRINS, TESSA DE JONG | CONCEPT EN TEKST THEO NIJLAND | SPELREGIE WIL VAN DER MEER | MUZIKALE LEIDING EN ARRANGEMENTEN HILMAR LEUJES

RESERVEREN via WWW.M-LAB.NL

EXIT | BEPERKT AANTAL KAARTEN VOOR €5,-
Eenheidsprijs – Muziektheaterstudenten
: Alleen geldig voor studenten muziektheater/musical van de opleidingen: Artez, Codarts, Fontys, ATKA, Frank Sanders Akademie en Dansacademie Lucia Marthas. Studentenkaart laten zien in het theater. Ga voor deze actie naar www.m-lab.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.