Exclusieve presentatie 40 meespelers Beauty en het beest in Stadsschouwburg Utrecht

Exclusieve presentatie 40 meespelers Beauty en het beest in Stadsschouwburg Utrecht

40 MEESPELENDE KINDEREN EN JONGEREN BEAUTY EN HET BEEST
GEVEN EXCLUSIEVE PRESENTATIE IN STADSSCHOUWBURG UTRECHT
Op vrijdag 13 oktober a.s. van 19:30 tot 20:00 uur geven de 40 kinderen en jongeren die in vier pools meespelen in Beauty en het beest een exclusieve presentatie in Stadsschouwburg Utrecht (Hekmanfoyer). Ze presenteren de resultaten van het vooronderzoek naar de meespelersrol dat ze deden met regisseur Moniek Merkx. Er zullen ook twee acteurs uit de professionele cast aanwezig zijn en meedoen tijdens de presentatie: Jurriën Remkes, die de rol van het beest zal spelen, en Niek van der Horst. Eerder werden de 40 Utrechtse meespelers gekozen uit 130 Utrechtse auditanten. Familievoorstelling Beauty en het beest is tijdens de kerstvakantie van 20 tot en met 30 december 2017 te zien in Stadsschouwburg Utrecht (landelijke tournee tot en met maart 2018) en wordt gespeeld door acht professionele spelers, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en tien lokale kinderen en jongeren (8 tot 16 jaar).

Presentatie vooronderzoek
De 40 uitgekozen Utrechtse kinderen en jongeren repeteerden op 1 en 8 oktober 2017 een dagdeel in Stadsschouwburg Utrecht tijdens een vooronderzoek met Moniek Merkx aan de rol van de meespelers. Ook op 13 oktober in de middag zal nog enkele uren gerepeteerd worden. Wat tijdens die drie sessies ontwikkeld is/wordt, is bepalend voor de rol van alle 200 meespelers in Nederland, dus de Utrechtse ploeg heeft een belangrijke taak. In december 2017 zijn er nog twee repetities van de 40 meespelers met de professionele cast.
Op 13 oktober 2017 van 19:30 tot 20:00 uur is er een presentatie van dit vooronderzoek en deze is exclusief voor ouders van de kinderen / jongeren en voor pers.
Na afloop van de presentatie is er van 20:00 tot 20:30 uur gelegenheid tot het maken van foto’s en het afnemen van interviews.

Meespelende kinderen en jongeren
Beauty en het beest wordt gebracht door professionele acteurs van Maas theater en dans en professionele zangers van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zoekt Maas in alle tourneesteden kinderen en jongeren die willen meespelen. Regisseur Moniek Merkx over het meespeelproject: “Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich echt durven laten zien. Daarnaast kijken we steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. We zoeken ongewone persoonlijkheden, kinderen en jongeren die rustig en innemend zichzelf durven zijn.”

Betoverend theaterspektakel (8 tot 108 jaar)
Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel van regisseur Moniek Merkx over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elfenmuziek voor iedereen van 8 tot 108. De hoofdrollen worden vertolkt door Gale Rama (Beauty) en Jurriën Remkes (het beest). Op donderdag 21 december 2017 beleeft de voorstelling Beauty en het beest haar première in Stadsschouwburg Utrecht en op 20 december 2017 is er een jongerengala. Na een serie in de kerstvakantie in Utrecht, toert Maas theater en dans tot en met 11 maart 2018 door heel Nederland.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.