Even Voorstellen: Aimée de Pater

Even Voorstellen: Aimée de Pater

Aimée de Pater (21) is net afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting musicaltheater. Vier jaar lang heeft zij zich verder mogen ontwikkelen tot uitvoerend musicalperformer. Zo kreeg zij tijdens haar studie les van onder andere Brigitte Odett, Marleen van der Loo, Peter van Dosselear, Tim van Straeten en Zjon Smaal. En mocht zij tijdens haar studie de rol van Wendla Bergmann vertolken in de voorstelling Spring Awakening.

Maar voordat Aimée aan de opleiding Fontys musicaltheater begon, was zij als kind al in verschillende musicalproducties van Stage Entertainment en Albert Verlinde te zien.

Zo was zij te zien in Ciske de Rat (Betje)Joseph and the Amazing Technicolor DreamcoatMary Poppins (Jane Banks)Droomvlucht de Musical (Amyra) en Annie de Musical

Daarnaast maakte zij in 2014 haar tv-debuut en was zij te zien in de Zapp jeugdserie Het Verborgen Eiland waarin zij de rol van Sofie vertolkte. 

Tot haar 15de bleef zij actief binnen het werkveld en besloot, na het behalen van haar havodiploma, om op 17-jarige leeftijd te auditeren voor de hbo-opleiding Fontys Musicaltheater.

Fontys rijkt de studenten allerlei handvaten aan om zich 3 jaar lang te kunnen ontwikkelen tot echte triple threater op het gebied van zang, dans en spel.

In het 4de studiejaar is het tijd om wat de studenten de afgelopen 3 jaar hebben geleerd in praktijk te brengen in de vorm van een stage. Zij doen, net als alle andere auditanten, auditie om een plekje in een productie te bemachtigen. Zo liep Aimée afgelopen seizoen haar stage in Charley, de komische musical, een musical komedie van Jon van Eerd, waarin zij de rol van Eline Heemstede vertolkte. Een onwijs leerzame stage waarin zij heeft mogen samenwerken met grote namen uit het werkveld zoals: Jon van Eerd, Vera Mann, Hugo Haenen en de Britse componist Michael Reed (de rechterhand van componist Andrew Lloyd Webber). Ook heeft zij tijdens Charley, de komische musical nieuwe ervaringen opgedaan omdat zij mocht deelnemen aan diverse optredens voor de Uitmarkt, Musical Award Gala 2019 en RTL-Late Night.

In het najaar van 2019 is Aimée te zien in de nieuwe bioscoopfilm Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? en zal daarnaast ook weer te zien zijn in de Nederlandse theaters! Maar in welke productie? Dat houdt zij nog even geheim…

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.