Eva Yerbabuena presenteert Nederlandse première in Intermezzo Serie van de Flamenco Biënnale Nederland

Eva Yerbabuena presenteert Nederlandse première in Intermezzo Serie van de Flamenco Biënnale Nederland

Dansicoon Eva Yerbabuena keert na lange tijd terug naar Nederland. Van 13 tot en met 17 maart toert zij door het land met haar nieuwe voorstelling Cuentos de Azúcar Sugar Tales. Yerbabuena gaat vanuit de Flamenco een dialoog aan met traditionele muziek uit Japan.

Rondom Eva’s magnetische danspersoonlijkheid versmelt diepe flamencozang met de shima uta, de oude eiland- gezangen van Amami, via de adembenemende stem van Anna Sato. Japanse Taiko drums, flamenco ritmes komen samen in de prachtige arrangementen van gitarist Paco Jarano. In deze voorstelling zoekt Yerbabuena, befaamd om haar duizelingwekkende voetentechniek en expressie ‘naar een gemeenschappelijke spiritualiteit, dat wat ons, als dragers van verschillende culturen, verbindt.’

Exclusief concert in Bimhuis Amsterdam: Directo, Cante Jondo recital

Alfredo Tejada, zanger van het gezelschap van Yerbabuena, geeft op zaterdag 14 maart met gitarist Patrocinio Hijo een exclusief zang-gitaarrecital in het Bimhuis in Amsterdam. Directo Live: rauwe flamencozang, cante jondo, die de ziel beroert.

De Flamenco Biënnale presenteert in opmaat naar de 8e festivaleditie in 2021 een nieuwe intermezzo serie. Grote sterren en young rising talents brengen flamenco onversneden en rauw, treden in dialoog met andere muzikale culturen en maken swingende uitstappen naar de jazz. In maart 2020 presenteert het festival een tournee van de ‘grand lady” van de hedendaagse flamencodans Eva Yerbabuena, achtereenvolgens in Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Maastricht.

Meer informatie en tickets via: flamencobiennale.nl/nl/intermezzo-flamenco

FOTO: © Óscar Romero

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.