EVA; een gesproken opera podcast van theaterregisseur Sjaron Minailo.

EVA; een gesproken opera podcast van theaterregisseur Sjaron Minailo.

Op 8 maart (Internationale Vrouwendag) verschijnt de eerste aflevering van de podcast Eva; een gesproken opera en muzikaal luisterboek ineen, gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen. Eva is een productie van theaterregisseur Sjaron Minailo, bekend door zijn genre-overschrijdend muziektheater in samenwerking met schrijfster en librettist Gaea Schoeters, componist Annelies Van Parys en Ragazze Quartet.
 
Het literaire werk Eva van Carry van Bruggen, dat bij het uitbrengen in 1927 veel opzien baarde en tijdens de tweede feministische golf in de jaren zeventig werd herontdekt, vormt de poëtische basis voor een achtdelige gesproken opera podcast. De luisteraar wordt op muzikaal dramatische wijze meegenomen in het verhaal van Eva. Een streaming of consiousness portret over de geestelijke en seksuele ontplooiing van een jonge Joodse vrouw in het conservatieve Nederland. Het verhaal toont haar zoektocht naar de balans tussen de vrouw die haar omgeving wil dat ze is en de vrouw die ze zelf wil zijn.

De podcast-serie is gebaseerd op de unieke persoonlijke interpretaties van actrices Claron McFadden, Helen Kamperveen, Leny Breederveld, Jade Olieberg, Mira Helmer, Nastaran Razavi Khorasani, Funda Müjde en Stefanie Janssen. De met monologen verweven muziekcompositie wordt vertolkt door het Amsterdamse strijkers-ensemble Ragazze Quartet. Het all-female gezelschap, bekend als frisse en toonaangevende stem binnen de Nederlandse klassieke muziekwereld, neemt de luisteraar mee de atmosferische binnenwereld van Eva in, als ware het een wandeling in het onderbewustzijn.

De podcast-serie Eva is vanaf 8 maart (Internationale Vrouwendag) wekelijks te volgen op verschillende podcast-kanalen en de website www.carryvanbruggen.nl.


Regie door Sjaron Minailo | Compositie door Annelies Van Parys | Tekst door Gaea Schoeters | Muziek door Ragazze Quartet | Met: Claron McFadden, Helen Kamperveen, Leny Breederveld, Mira Helmer, Nastaran Razavi Khorasani, Stefanie Janssen, Jade Olieberg, Funda Müjde | Productie: Studio Minailo | Co-productie: Ragazze Quartet | Mede mogelijk gemaakt door: Amsterdam Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, NORMA fonds, Letterenfonds en De Vlaamse Gemeenschap | Partners: Querido
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.