Eva Crutzen weer op tournee met Opslaan Als

Vanaf vanavond staat cabaretière Eva Crutzen met haar theatertournee Opslaan Als weer op het toneel. De reprise is een mooi vervolg op haar succesvolle jaar 2018, waarbij het tweede seizoen van sketch programma Klikbeet op televisie kwam, Crutzen haar eigen EP uitbracht, regelmatig te gast was bij De Wereld Draait Door en een uitverkocht kerstprogramma in Amsterdam speelde.

271323 eva%20crutzen%20 %20opslaan%20als%201399%20%28c%29%20jaap%20reedijk c4da52 large 1517681927

Crutzen is energiek, muzikaal en heeft een volstrekt originele stijl. De voorstelling Opslaan Als is lovend ontvangen door de pers, waardoor een reprise niet uit kon blijven. Opslaan als is een persoonlijk programma over herinneringen: waarom je triviale dingen, zoals de songteksten van de liedjes van Ruth Jacott, wél onthoudt maar de belangrijke zaken niet; zoals wat je moeder tegen je zei op de laatste dag van haar leven. 

“Je bestaat eigenlijk uit herinneringen, je identiteit is daaruit opgebouwd. Ik vind het een fascinerend onderwerp. In de voorstelling heb ik het over dat je een optelsom bent van alle angsten en goedbedoelde levensadviezen van je ouders die, op het moment dat jij in de puberteit komt, zelf in een midlifecrisis zitten en in hun paniek je misschien wel juist de verkeerde dingen meegeven.” Lachend: “zo komen we in een vicieuze cirkel natuurlijk!”

Crutzen haar onderwerpen zijn even komisch als schrijnend. Met snelle sketches, verhalen, personages en liedjes ondersteund met harde beats en videoprojectie.

Televisie

Naast haar reprise Opslaan Als is Crutzen in het nieuwe jaar weer te zien op televisie. De opnames van alweer het derde seizoen van het satirische sketch programma Klikbeet, waar Crutzen een vaste bijdrage aan levert, zijn in volle gang en worden vanaf april op NPO 3 uitgezonden. Daarnaast gaat Crutzen deze zomer een eigen programma maken voor de NPO dat in het najaar te zien is.

Opslaan Als is t/m 3 juni te zien in het theater.

Voor speellijst en kaarten: evacrutzen.nl

FOTO’S: ©Jaap Reedijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.