Erik van der Hoff kondigt theatertour aan met Roberto Jacketti & the Scooters

Erik van der Hoff kondigt theatertour aan met Roberto Jacketti & the Scooters

Gaan ze nu wel of niet opnieuw op tournee? Ja! De Nederlandse popgroep Roberto Jacketti & the Scooters, bekend van onder andere de megahit ‘I save the day’ (1984), kondigt met veel enthousiasme hun langverwachte theatertour aan. ‘Tour Ja of Tour Nee’. De band, met zanger Erik van der Hoff als bekendste lid, neemt het publiek mee op een bijzondere reis door de tijd. Tijdens de theatershow spelen ze niet alleen hun eigen muziek én bekende hits uit de jaren 80, ook halen de heren kostbare herinneringen met elkaar op. De tour gaat van start in november dit jaar, de band bezoekt theaters door het hele land. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.
De theatertour, genaamd ‘Tour Ja of Tour Nee’, vertelt het verhaal van vijf mannen van rond de 60. Ze ruimen hun zolders op die vol liggen met herinneringen uit de jaren 80. In die periode vormden ze samen een band die plotseling zeer succesvol werd. Ze brachten dag en nacht met elkaar door, beleefden avonturen en speelden in korte tijd op veel podia. Eind 1989 kwam er een einde aan de band. De bandleden gingen ieder hun eigen weg, maar de vriendschap bleef altijd bestaan. 
Meer informatie en een overzicht van de speeldata: www.robertojacketti.com
“Gaan we op tour, ja of nee?”
Hoewel de bandleden nog vaak gevraagd worden om op te treden, zijn ze allemaal te druk met andere bezigheden om écht op tournee te gaan. Bandlid Erik van der Hoff: “Jarenlang was het een terugkerende vraag; gaan we nou op tour, ja of nee? Nu is het moment aangebroken dat we de vraag niet langer kunnen weerstaan. We gaan het doen! Met een vrolijke show reizen we met het publiek door de jaren 80. We delen feitjes, en anekdotes en natuurlijk ontbreken onze favoriete hits uit de 80’s niet. Kortom: een ultieme jaren 80 avond uit. We kijken er naar uit! ”

Over Roberto Jacketti & the Scooters
Roberto Jacketti & the Scooters werd in 1980 opgericht door middelbare scholieren Robbert Jak en Erik van der Hoff. Met de komst van bassist Rob Blanchemanche, drummer Jeroen Booy, gitarist en toetsenist Bart Corver en saxofonist Barend Middelhoff was de band compleet. Hun naam, een speelse ver-italiaanste versie van de naam van toetsenist Robbert Jak, werd al snel een begrip in Nederland. In 1984 braken ze definitief door met de hit ‘I save the day’.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.