En zo werd het toch nog een witte kerst…

En zo werd het toch nog een witte kerst…

Recensie en foto: Stephan Markus

In Den Haag was vandaag de première van Alice in Winter Wonder Land. In het voornamelijk zwart witte decor zien we Alice spelen met haar vriendin. Moe van het spelen vallen de meisjes in slaap. Vervolgens worden we meegenomen in de droom van Alice.

Ze droomt het bekende verhaal van Alice in Wonderland. Alice maakt kennis met het konijn dat continu op zijn klokje kijkt en haar gids is in Wonderland.

De cast bestaat uit een diversiteit aan leeftijden en allemaal geven ze een performance van internationale allure. Elk moment van de voorstelling kijk je adembenemend naar de dans, de kostuums en het niveau van elke speler in deze productie.

Wanneer de sneeuw neerdaalt in Wonderland beleeft de hele zaal een witte kerst en word je nog meer meegezogen in het geweldige spektakel.

Wanneer Alice wakker wordt, vraag je je af of ze het echt beleefd heeft of dat we met elkaar haar droom hebben gezien.

Deze kerst speelt Alice in Winter Wonderland exclusief in Den Haag, maar wat geweldig zou het zijn als deze productie landelijke aandacht zou krijgen.

Na het wervelende succes in 2016 werken De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest opnieuw samen aan dit bizarre sprookje: het beroemde verhaal van Lewis Caroll op muziek van Tsjaikovski. Met even geniale als sprookjesachtige choreografie en prachtige decors, die zijn geïnspireerd op de wondere wereld van Escher. 52 musici en 85 dansers die in niet minder dan 260 fantasievolle kostuums op het podium verschijnen, maken van deze kerstproductie een feest voor alle zintuigen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.