ELLY EN RIKKERT NEMEN AFSCHEID MET VIDEOCONCERT

ELLY EN RIKKERT NEMEN AFSCHEID MET VIDEOCONCERT

Vanuit de huiskamer meegenieten van hun laatste optreden 

Het artiestenduo Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld neemt op vrijdagavond 15 mei afscheid met een bijzonder live videoconcert. Het markante hippiestel, dat veel Nederlanders kennen van hun (kinder)liedjes en televisie-optredens, heeft na een muzikale carrière van 50 jaar besloten te stoppen. Door de coronacrisis doen ze dit noodgedwongen op een alternatieve manier. Vanuit theater Veluvine in Nunspeet geeft het duo hun allerlaatste optreden, waar fans vanuit hun huiskamer van mee kunnen genieten. Het afscheidsconcert vindt plaats op vrijdag 15 mei om 20.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. 

Dit voorjaar stonden de laatste theaterconcerten van hun afscheidstour ‘Mooi geweest’ gepland. Vanwege Rikkerts gezondheid is verplaatsen geen optie. Daarom opent op 15 mei een digitaal theater haar deuren. Het wordt een feestelijk theaterconcert waar Elly en Rikkert en hun vaste band nog een allerlaatste keer de bekendste en meest geliefde liedjes spelen. Een avond precies zoals het in het theater zou gaan plaatsvinden. Bekende collega-muzikanten zullen hen een afscheidsboodschap meegeven. Het publiek kan tijdens de pauze vragen stellen die Elly en Rikkert vervolgens live beantwoorden. Zo kan iedereen afscheid nemen. 

Rikkert over het afscheidsconcert: “Het zal wat vreemd zijn om zo op te treden met het publiek thuis op hun eigen bank. Maar we doen het graag. Wij hebben ons vak altijd met liefde uitgeoefend, net als verplegers en schilders dat doen. Daar zijn wij dankbaar voor, het is mooi die dankbaarheid ook bij het publiek aan te treffen.”

Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert als solo-artiesten, Elly met haar sprookjesachtige liedjes en Rikkert met zijn meer cabareteske muziek. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze ook een onafscheidelijk muzikaal duo. Als generatiegenoten deelden Elly & Rikkert het podium met Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Leny Kuhr. Een zoektocht naar zingeving bracht hen bij het christelijk geloof. Mede door de net opgerichte Evangelische Omroep werden ze breed bekend. Velen in Nederland zijn met hun muziek opgegroeid en genieten nog steeds van de prachtige (kinder)liedjes.

Het concert vindt plaats op vrijdagavond 15 mei om 20:00 uur.  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/elly-en-rikkert. Naast toegang tot het exclusief live concert ontvangen tickethouders als aandenken ook een DVD met het complete afscheidsconcert.

Foto: Sjaak Leene

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.