Elke Vierveijzer geeft ‘Lucht’ aan het leven

Elke Vierveijzer geeft ‘Lucht’ aan het leven

Recensie: Stephan Markus

Op 7 februari in De Goudse Schouwburg was het zover, de première van de voorstelling ‘Lucht’ van Elke Vierveijzer. Dit theaterconcert is na “Om te janken zo mooi’ en ‘Zonder genade’ wederom een veelzijdige voorstelling. ‘Lucht’ over luchtige onderwerpen, hoewel…de dood, depressies en ruzie met de buurman zijn niet echt onderwerpen waar je direct blij van denkt te worden. Voor ze echt van start gaat waarschuwt Elke het publiek dan ook dat er geen pauze is, dus dat ze nu nog weg kunnen. De toon is gezet. Gelukkig, en terecht, blijft iedereen van het publiek zitten en verlaat niemand de zaal, laat het maar gebeuren!

In deze voorstelling worden we meegenomen in de realiteit van het leven. Elkes fijne zangstem neemt ons mee, terwijl ze zichzelf begeleidt op de gitaar en Michiel Wetzer voor de muzikale ondersteuning op de piano zorgt. Liedjes die uit het leven gegrepen zijn en bij eenieder herkenning oproepen van die ene boze buurman die geen blaadjes in zijn tuin wil en die goede vriend die van een roze babywolk diep in een dal zakt door het overlijden van zijn vader.

Zijn we niet allemaal bezig om te overleven? Elke zet je met beide benen op de grond en net als je begint te twijfelen of je het leven nog wel ziet zitten, geeft ze je weer lucht. Ditmaal ook enigszins letterlijk door een korte pauze wegens een kleine technische storing.

Het decor is minimaal, maar zeer zeker goed doordacht. Er zijn dan ook mooie effecten toegevoegd. Elk liedje raakt je op zijn manier en na afloop verlaat het publiek de zaal met de mooie gedachte dat je zo veel mogelijk uit je leven moet halen!

FOTO: ©Jaap Reedijk

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.