Elisabeth in Concert, met Paleis het Loo als decor

Elisabeth in Concert, met Paleis het Loo als decor

 

Vanaf maandag staat de oude vertrouwde cast van Elisabeth zes dagen op het voorplein van Paleis Het Loo in Apeldoorn, met Pia Douwes als Keizerin Elisabeth. Meer dan 30.000 mensen zullen deze week de muzikale happening bijwonen. Voor de meeste gasten die komen is het bijna twintig jaar geleden dat de musical Elisabeth te zien was in het Scheveningen Theater in Den Haag. De show heeft daar ongeveer duizend keer gespeeld. De cast van 1999 bestaat naast Pia Douwes, uit Stanley Burleson, Wim van den Driessche, Jeroen Phaff, Doris Baaten en Addo Kruizinga.  
 
Door de Koninklijke Tuinen, waar volop ruimte is om vooraf een drankje en een hapje te nuttigen, word je begeleid naar de tribunes en het veld bij de hoofdingang van Paleis Het Loo. Door de drukte begon de show een kwartiertje later, maar onder leiding van Maurice Luttikhuis worden we vanaf de eerste tonen van het voortreffelijke orkest geboeid.
 
De voorstelling werd door alle nummers uit de musical samen gevoegd tot een mooi en goed lopend verhaal. De nummers als ‘De laatste dans’, ‘Kitsch’ en ‘Er valt een zwarte schaduw’ werden er gezongen, maar het welbekende nummer van de Keizerin zelf, na haar beroemde slotnoot van ‘Mijn leven is van Mij’ maakte het publiek merkbaar geëmotioneerd. 
Heel opvallend was het zeer heldere geluid, de lichteffecten die mooi op de muziek aansloot. Hoe goed de tegenspelers Stanley Burleson, Wim van den Driessche, Jeroen Phaff, Doris Baaten en Addo Kruizinga ook waren, de enige echte ster van de voorstelling was toch echt Pia. Zij is de Keizerin van de Nederlandse musicalwereld.
 
Elisabeth in Concert speelt nog tot zaterdag 17 juni op Paleis Het Loo. Kaarten zijn nog in zeer beperkte mate verkrijgbaar via www.stage-entertainment.nl
 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.