Eindvoorstellingen TVA jaargang 2021-2022 in het Openluchttheater Amersfoort!

Eindvoorstellingen TVA jaargang 2021-2022 in het Openluchttheater Amersfoort!

Na een succesvol jaar van Theater Vooropleiding de jaargang, sluiten onze studenten 14 t/m 18 juni in het Openluchttheater Amersfoort het jaar af met twee prachtige eindvoorstellingen. Wij starten met “Een meeuw”, van Anton Tsjechov, in een komische en hartstochtelijke regie van actrice Fransje Boelen en eindigen de avond (na een korte pauze) met “Dieven” van Dea Loher, in een moderne en frisse regie van actrice Yara Alink. 

Mis dit feest van jong talent niet! 

Een meeuw
Een meeuw is een toneelstuk uit 1896 van de Russische schrijver Anton Tsjechov. Het beschrijft de verwikkelingen van een aantal mensen uit de bovenklasse van de Russische samenleving aan het eind van de 19e eeuw die samen in een groot landhuis verblijven aan de rand van een prachtig meer.

Een meeuw is een tragikomische voorstelling over mensen die willen leven maar vastzitten. Over mensen die met elkaar praten maar elkaar niet verstaan. Over verlangen naar een meer vol vissen. Over een meeuw die vliegt.

regie en bewerking: Fransje Boelen regieassistent en techniek: Leah Sok 
spel: Bente Jonkers, Jennifer Phillips, Juliëtte van Emmerik, Lola van Dijk, Nika Mauro, Selene Vaartjes en Leontien Wagensveld productionele en artistieke leiding: Jori Hermsen publiciteit en organisatie:  Jessica Zeylmaker

Dieven (naar de gelijknamige tekst van Dea Loher)
In Dieven maken we kennis met tien mensen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Ze leven enkel in dezelfde buitenwijk van de dezelfde stad. Ze ademen dezelfde lucht in. Ze doen er boodschappen in dezelfde supermarkt. Misschien. Of hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan ze zelf vermoeden?

De één fantaseert haar eigen gezin bij elkaar, de ander droomt van een baan over de grens. En terwijl dit stadje steeds leger loopt, wonen zij er nog. Ze zouden wel weg willen, misschien. Maar ze blijven. En dan is er nog die wolf, die onlangs gezien is aan de rand van de stad. Staat die voor aanvang, een nieuw begin? Of voor afscheid, het verval?

regie en bewerking: Yara Alink 1e regieassistent en techniek: Jelle Fernhout 2e regieassistent: Lisa Janssen spel: Arne van der Esch, Sophie Hoogland, Ilse de Jonge, Lisa Janssen, Indy Kruithof, Vera Peetoom, Sten Stikfort en Sarah Visser productionele en artistieke leiding: Jori Hermsen publiciteit en organisatie: Jessica Zeylmaker​

Theater Vooropleiding Amersfoort
Op de Theater Vooropleiding Amersfoort krijgen studenten een jaar lang, les van verschillende professionele docenten die werkzaam zijn in het theatervak en gedreven zijn de studenten klaar te stomen voor het HBO kunstonderwijs. Bij de TVA jaargang krijgen studenten een jaar lang (september t/m juni) vier dagen per week les van verschillende docenten uit het vak en persoonlijke begeleiding door actrice Jessica Zeylmaker en regisseur Jori Hermsen.Acteren vormt de basis van onze vooropleiding, maar we streven naar een brede uitstroom richting de HBO theaterscholen. Dat wil zeggen dat we niet alleen studenten opleiden die acteur willen worden, maar bijvoorbeeld ook regisseur, cabaretier, docent, schrijver of vormgever.

Meer informatie en tickets
Theater Vooropleiding  is onderdeel van stichting Jori Hermsen Producties. 
 
Tickets voor de voorstelling zijn te koop vanaf € 15,-. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor een van de voorstellingen op 14 t/m 18 juni? Kijk dan op www.theatervooropleidingamersfoort.com/presentaties

Foto: Leah Sok,

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.