EIND SEPTEMBER OP TOURNEE      OPENHARTIGE BREAKDANCEPERFORMANCE B-BOY

EIND SEPTEMBER OP TOURNEE OPENHARTIGE BREAKDANCEPERFORMANCE B-BOY

Op vrijdag 27 september beleeft breakdance performance B-BOY zijn première in Maaspodium, Rotterdam. De voorstelling van regisseur Jolanda Spoel biedt een exclusief kijkje in het leven van vijf b-boys (90% echt waar) en de wereld van het battelen. De vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. De voorstelling toert tot en met 12 december door Nederland, in elke tourneestad met een guest appearance.

Life is nothing but a battle
B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten.

Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme.In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken zij de confrontatie met zichzelf en met elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars skills and fails.Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft,dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens een eerlijke voorstelling(90% waar)van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. Een voorstelling waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

Jolanda Spoel over B-BOY
“B-BOY is een ode aan breakdancers. Als theatermaker wil ik echter niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht.Ik ga op zoek naar paralellen tussen de battle wereld en het echte leven.”

Makers
Concept, regie: Jolanda Spoel
Dans: Pom Arnold, Tim Jansen, Dietrich Pott, Remses Rafaela, Kenji Hendriks
Choreografie: Lloyd Marengo, Jolanda Spoel en de dansers
Compositie: Marlon Penn
Decor: Laura de Jong
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Licht: Claus den Hartog
Video: Steven Elbers
Dramaturgie: Dorien Folkers

FOTO: ©Thijs Huizer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.